Adalet Bakanı Bozdağ: “CMK Asgari Ücret Tarifesi her yıl Aralık ayında hazırlanır, Ocak ayının 1. günü de yürürlüğe girer”

Adalet Bakanı Bozdağ: “CMK Asgari Ücret Tarifesi her yıl Aralık ayında hazırlanır, Ocak ayının 1. günü de yürürlüğe girer”

Adalet Bakanı Bozdağ: “CMK Asgari Ücret Tarifesi her yıl Aralık ayında hazırlanır, Ocak ayının 1. günü de yürürlüğe girer”


Tarih: 20.12.2022 21:44

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Ceza Muhakemesi Kanunu Ücret Tarifesi, her yıl Aralık ayında hazırlanan ve 1 Ocak tarihinden geçerli olmak üzere düzenlenen Tarifede gösterilir. Buna göre, yeni CMK Ücret Tarifesi, 1 Ocak 2023’te yürürlüğe girecektir” dedi.
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “CMK Ücret Tarifesi, ilgili yönetmeliğin 9. maddesine göre; ‘Ceza Muhakemesi Kanunu gereğince baro tarafından görevlendirilen müdafi veya vekile ödenecek meblağ, her yıl Aralık ayında hazırlanan ve 1 Ocak tarihinden geçerli olmak üzere düzenlenen Tarifede gösterilir.’ Buna göre: CMK Asgari Ücret Tarifesi, her yıl; Aralık ayında hazırlanır, Resmi Gazete’de yayınlar ve Ocak ayının 1. günü de yürürlüğe girer. Bu süreç devam etmektedir. Yeni CMK Ücret Tarifesi, 1 Ocak 2023’te yürürlüğe girecektir” ifadelerini kullandı.
Bakan Bozdağ, “Her yıl mevzuat gereği tekrarlanan bu usul, baroların da malumudur. Bu gerçeği bilmelerine rağmen, 65 baronun olağan dışı bir durum varmış ya da tarife değiştirilmeyecekmiş gibi bildiri yayınlamaları kabul edilemez. 21 Aralık 2022 tarihinde CMK otomatik atama sistemlerinin kapatılması bir hakkın suistimali olduğu gibi adli destekten yararlanacak vatandaşlarımızın da mağdur edilmesi anlamına gelir. Kimsenin hukuki yardımdan mahrum bırakılmasına izin vermeyeceğiz. Vatandaşlarımızın soruşturma ve kovuşturma süreçlerinde hak mahrumiyetlerine uğramaması, hakkını daha iyi arayabilmesi ve kendini daha iyi savunabilmesi için yeni bir adli yardım sistemi kuracağız. Bu konudaki hazırlıklarımız devam etmektedir” dedi.

Abone Ol 

Ömrü sadece 20 gün! Koparmanın binlerce lira cezası var: Gördükleri manzara karşısında şoke oldular

Korkunç olay! Çöpte beden parçaları bulundu: Başı kesilip derisi yüzülmüş

Müfredat yine değişiyor! Milli Eğitim Bakanlığı yeni çalışmayı erişime açtı

Hazal Filiz Küçükköse: Kendimi Barbie gibi hissediyorum

Onlarca ölü pilot balina kıyıya vurdu! Sebebi bilinmiyor

Hüseyin Çelik'e çok sert sözler: Van'ı yiye yiye bitirememiş

Omuzunu kıran Hasan Can Kaya taburcu oldu