Bakan Akar: “(Suriye) Uzmanların tekrar buluşması şeklinde bu süreç devam edecek

Bakan Akar: “(Suriye) Uzmanların tekrar buluşması şeklinde bu süreç devam edecek"

Bakan Akar: “(Suriye) Uzmanların tekrar buluşması şeklinde bu süreç devam edecek"


Tarih: 04.01.2023 13:05

Mili Savunma Bakanı Hulusi Akar, Suriye konusunda, “Gerekli mutabakatlar tamamlandı. Uzmanların tekrar buluşması şeklinde bu süreç devam edecek. Umudumuz bu süreçlerin makul şekilde devam etmesi” dedi.
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, AK Parti Grup Toplantısı öncesi basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Tek amaçlarının Türkiye’yi savunmak olduğunu dile getiren Akar, “Terörle mücadele konusunda bugüne kadar neler yaptığımızı biliyorsunuz. Kararlı olduğumuzu ifade ettik. Diğer taraftan ilave bir mülteci almamız söz konusu değil. Önemli olan konulardan biri de ister Türkiye’de, ister Suriye’de olsun bizim birlikte olduğumuz kardeşlerimiz var. Onları zora sokacak herhangi bir şey yapmamız asla söz konusu değil. Bu tutumumuz herkes tarafından bilinmeli. Herhangi bir şekilde provokasyonlara, gerçek dışı haberlere, farklı tutumlara girmemeleri lazım. Bu konuda son derece bilgili, bilinçli ve çok net bir politika izliyoruz. Bunun da bilinmesi lazım. Tüm egemenlik haklarına saygılıyız. Bizim tek gayemiz ülkemizin savunması, tacizde bulunan teröristleri etkisiz hale getirmek” ifadelerini kullandı.
Suriye konusunda da açıklamalarda bulunan Akar, “Gerekli mutabakatlar tamamlandı. Uzmanların tekrar buluşması şeklinde bu süreç devam edecek. Umudumuz bu süreçlerin makul şekilde devam etmesi” dedi.

Abone Ol 

Sağanak yağış devam ediyor! Hava durumu tahminleri il il yayınlandı

Çığ gibi büyüyor! Edremit Belediyesi de işçi kıyımı yanlışını yaptı

Bunca insanın hakkını nasıl ödeyeceksiniz? Van'da işten çıkarılan işçiler yürüyüş düzenledi

Acı haber geldi! Çatak'ta yıldırım düştü: Güvenlik korucumuz Çetin Şeylan şehit oldu

Nedir bu sağlıkçıların çektiği! Sedyeden kalktı, doktora saldırdı

Hakkınız ödenmez! Görev başındaki asker ve polisimizin Anneler Günü kutlu olsun

Teröre ve teröriste hiçbir yerde geçit yok! 5 PKK'lı terörist öldürüldü