Başkent’te annesinin taciz edildiği iddiasıyla cinayet işleyen sanığın yargılanmasına devam edildi

Başkent’te annesinin taciz edildiği iddiasıyla cinayet işleyen sanığın yargılanmasına devam edildi

Başkent’te annesinin taciz edildiği iddiasıyla cinayet işleyen sanığın yargılanmasına devam edildi


Tarih: 27.12.2022 12:56

Ankara’nın Mamak ilçesinde bir gencin, annesine sokakta tacizde bulunduğunu iddia ettiği kişiyi darbederek öldürdüğü suçlamasıyla yargılandığı davaya devam edildi.
Yusuf Şavur’un (33) Ankara 1’inci Ağır Ceza Mahkemesinde ’kasten öldürme’ suçundan tutuklu yargılanmasına devam edildi. Görülen duruşmaya; sanık avukatı Ali Erdem, sanık Yusuf Şavur, maktulün ablası ve sanığın yakınları katıldı. Savunmasını yapan sanık Yusuf Şavur, "Ben zarar vermek istemedim. Maktulle birlikte yere düştük. Böyle olmasını istemezdim. Çocuklarım var, tahliyemi talep ediyorum" dedi.

"Maktulün kızı şikayetçi olmadı"
Sanık avukatı Erdem, bir önceki duruşmada maktulün kızının sanıktan şikayetçi olmadığını belirterek, "Maktulün kızı şikayetçi olmadı ve her şeyi söyledi. Tanık E.G.’nin ifadesinde de olduğu gibi sanık annesini kurtarmak için gidiyor. Müvekkilim yaralama eylemine kendi rızasıyla son veriyor. Sonrasında da giderek teslim oluyor. Müvekkilimin tahliyesini talep ediyorum" dedi.
Maktulün ablası da, "Madem böyle bir taciz iddiası vardı; savcıya, polise, jandarmaya söyleselerdi. Onlar verseydi cezasını" diye konuştu.

Olayın geçmişi
Mamak Şahintepe Mahallesi, 657’nci Sokak’ta 13 Ağustos’ta meydana gelen olayda, Ramazan Dörtdaş, yolda hurda toplayan S.Ş. (54) adlı kadına sözlü ve fiziki tacizde bulundu. S.Ş., oğlu Yusuf Şavur’u arayarak durumu anlattı. Yusuf Şavur, annesini taksiye bindirdi. Yolda S.Ş. kendisini taciz eden Ramazan Dörtdaş’ı gördü ve oğluna söyledi. Taksiden inen S.Ş. ve Yusuf Şavur, Dörtdaş’ı kovalamaya başladı. Şavur, yüzüstü yere düşen Dörtdaş’ı darbetti. Bir kişinin cep telefonu kamerasıyla kayda aldığı olayda Şavur, çevresindekilere "Kimse karışmasın, namus meselesi" diye bağırdı. Şavur, annesinin araya girmesiyle olay yerinden ayrıldı. Ağır yaralanan Dörtdaş, kaldırıldığı hastanede 5 gün sonra hayatını kaybederken, gözaltına alınan Şavur ise çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.
Mahkeme heyeti, sanık Yusuf Şavur’un tutukluluk halinin devamına karar vererek bir sonraki celseyi 13 Ocak’a erteledi.

Abone Ol 

Yağmur yağacak mı? Meteoroloji'den uyarı: Hava durumu tahminleri il il yayınlandı

Van'dan yurt dışına bitki kaçırmaya çalışanlara 2 milyon 322 bin 846 lira ceza kesildi

Van'ın taze otlu peyniri satışa sunuldu! Ortalama fiyatı dudak uçuklattı

Centro muzlu gofret yasaklandı mı? Merak edilen konuya açıklama geldi

Bu nasıl değişim! Songül'ün son halini görenler tanıyamadı

Muş'ta evlatları terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılan ailelerin nöbeti sürüyor

Bitlis'ten muhteşem manzaralar! Güzeldere menderesleri büyülüyor