Bursa Yenişehir

Bursa Yenişehir'de çiftçilere 'ÇKS' uyarısı

Bursa Yenişehir'de çiftçilere 'ÇKS' uyarısı


Tarih: 10.10.2022 14:29

Bursa'da Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş, e-devlet üzerinden mazot-gübre ve alan bazlı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) destek ödemeleri için Oda üyeliklerinin güncel ve aktif olması gerektiğini belirtti.

Gürhan ADANA / Yenişehir Memleket (BURSA İGFA) - Son günlerde çiftçileri yanıltabilecek türden yanlış bilgilerin yayıldığına dikkat çeken Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş, Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) işlemlerinin geçerli olabilmesi için çiftçinin Ziraat Odası'na olan üyeliğinin güncel ve aktif olması gerektiğini belirtti.

 

"E-devlet üzerinden mazot-gübre ve alan bazlı (ÇKS) destek ödemeleri için başvuru yapılıyor, Ziraat Odası'na, muhtar ve azaya gitmeye gerek kalmadı" biçimindeki yanlış bilgilerin dikkate alınmamasını isteyen Aktaş, "Kiralık yeri olmayan çiftçilerimiz muhtar ve azaya gitmeyecekler fakat kiralık yeri olan çiftçilerimiz ziraat odalarına gelip işlemlerini yaptırdıktan sonra belgelerini muhtar ve azalara imzalattıktan sonra Tarım İlçe Müdürlüklerine teslim edeceklerdir" dedi.

E-devlet üzerinden başvuru yapan üreticilerin Ziraat Odalarındaki üyeliklerinin de güncel ve aktif olması gerektiğini belirten Aktaş, "Ziraat Odası üyelikleri güncel ve aktif olmayan üreticilerimizin yaşayacağı sıkıntılar, yeniden düzenlenen ve resmi gazetede de yayınlanan tebliğde belirtilmiştir. O nedenle çiftçilerin Ziraat Odası'na gelerek yıllık aidatlarını ödeyip üyeliklerini güncel ve aktif hale getirmelidirler" dedi.


Haber Kaynak : İGF
Abone Ol 

Nedir bu sağlıkçıların çektiği! Sedyeden kalktı, doktora saldırdı

Hakkınız ödenmez! Görev başındaki asker ve polisimizin Anneler Günü kutlu olsun

Teröre ve teröriste hiçbir yerde geçit yok! 5 PKK'lı terörist öldürüldü

Van'da kaçak inci kefali avlayan 4 kişiye 85 bin 394 lira ceza kesildi

Çocukların dedikodu kavgası! 16 yaşındaki akranını vurdu

Taha Duymaz ve iki kardeşi depremde hayatını kaybetti! Acılı annenin buruk günü

Yabancıların sağlık giderleri ücretsiz mi olacak? Cumhurbaşkanlığı'ndan açıklama var