Deprem bölgesi ayaklandırılıyor! Çalışmalar son hızla devam ediyor

6 Şubat tarihinde meydana gelen iki büyük yıkıcı depremin ardından bölge tekrar ayaklandırılıyor. Elazığ ve Kahramanmaraş'ta yapımı devam eden deprem konutları görüntülendi.


Tarih: 31.07.2023 11:18 Güncelleme: 31.07.2023 12:30

6 Şubat'ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremler asrın felaketi olarak tarihe geçti.

 

11 kent o gece adeta yerle bir oldu.

 

Binlerce bina yıkıldı, 50 bini aşkın canımız hayatını kaybetti.

 

elazığ deprem

 

Kahramanmaraş’ta 6 Şubatta meydana gelen yıkıcı depremlerden etkilenen Elazığ’da 7 bin 556 konut yapılması için çalışma başlatılırken, ilk konutun temelleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirilmişti. İlk etapta 505 konutun yapılacağı merkeze bağlı Aşağıdemirtaş köyünde TOKİ tarafından yapılan 26 binanın 5’inde kaba inşaat tamamlandı. Bir yandan yapıların temelleri atılırken bir yandan da dış cepheleri tamamlanan bloklarda ince işçilik çalışmaları devam ediyor. Yapımı devam eden 505 konutun yılsonuna kadar tamamlanarak depremzede vatandaşlara teslim edilmesi bekleniyor.



''Mağdur olan kardeşlerimizin evlerini teslim edeceğiz''


6 Şubatta Kahramanmaraş’ta meydana gelen yıkıcı depremleri Elazığ’da da hissettiklerini belirten inşaat mühendisi Ceyda Sucu, ''Depremde yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar, ölen kardeşlerimize de baş sağlığı diliyorum. Bizde deprem bölgelerinde mağdur kalan vatandaşlarımıza hızlı bir şekilde evlerini yapıp teslim etmeyi düşünüyoruz. Umarım bir an önce vatandaşlarımıza destek olabiliriz. Şuan da Aşağıdemirtaş köyünde bulunan 505 konutun yapımını sürdürüyoruz. 26 binamız var bu binalardan 5 tanesi tamamlandı. 3 tane temelimizde de tünel kalıplarımız devam ediyor. Tamamlanan 5 binamızda ince işçilik bitti dış cephe imalatına başladık. Kaba inşaatımız diğer bloklarımızda devam ediyor. Umarım bir an önce mağdur olan kardeşlerimizin evlerini teslim ederiz. Burada yapılan konutların yılsonuna kadar depremzede vatandaşlarımıza teslim etmeyi planlıyoruz” dedi.

 

kahramanmaraş deprem

 

Depremin merkez üssü Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde afetzede vatandaşlar için ilk etapta oluşturulan 4 bin 12 konutun yapım çalışmaları devam ediyor. İnşaatın yüzde 70'inin tamamlandığını ifade eden Başkan Gürbüz, Kasım ayında ilk hak sahiplerinin evlerine kavuşacağını söyledi.


Başkan Gürbüz, "Elbistan depreminin üzerinden 5 ay gibi bir süre geçti ve Allah’a hamd olsun binalarımız yükselmeye başladı. Yaklaşık 20 bin bağımsız bölümümüzü kaybettik biz ilçemizde. 4 kişilik ortalama olarak kabul ederseniz yaklaşık 80 bin nüfusun barınma alanının yenilenmesi gerekiyor. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, TOKİ, İller Bankası, Emlak Konut yetkilileri geldiler depremin hemen ilk anlarından itibaren sağlam zeminler tespit edilip temeller atıldı. Bugün yaklaşık yüzde 70 oranında bitmiş binalarımız var. Kasım ayında biz bunların bir kısmının teslim edilmesini hedefliyoruz" diye konuştu.



En güzel şekilde teslim edilecek"


Şuanda üzerinde bulundukları alanın Karaelbistan Mahallesi olduğuna dikkat çeken Başkan Gürbüz, "Bu alanımızda 4 bin 12 bağımsız konutumuz yapılıyor. Elbistan’da toplamda yaklaşık 10 bin bağımsız bölüm TOKİ tarafından yapılacak. Bu çok katlı binalarımız. Diğer taraftan ise kırsal mahallelerimizde 800 adet konutumuz hızla ilerliyor. Orada da yüzde 50’lik orana ulaştık. Önümüzdeki yıl 6’ıncı aya kadar şantiyesi kurulup temeli atılmış tüm konutlar ise teslim edilecek. Böylelikle 10 bin adet toplu konut TOKİ tarafından vatandaşlarımıza inşallah bütün sosyal donatılarıyla beraber en güzel şekilde teslim edilecek” ifadelerini kullandı.


Abone Ol 

Nedir bu sağlıkçıların çektiği! Sedyeden kalktı, doktora saldırdı

Hakkınız ödenmez! Görev başındaki asker ve polisimizin Anneler Günü kutlu olsun

Teröre ve teröriste hiçbir yerde geçit yok! 5 PKK'lı terörist öldürüldü

Van'da kaçak inci kefali avlayan 4 kişiye 85 bin 394 lira ceza kesildi

Çocukların dedikodu kavgası! 16 yaşındaki akranını vurdu

Taha Duymaz ve iki kardeşi depremde hayatını kaybetti! Acılı annenin buruk günü

Yabancıların sağlık giderleri ücretsiz mi olacak? Cumhurbaşkanlığı'ndan açıklama var