Dünya Kupası’nda 6 binden fazla otobüs kullanıldı

Dünya Kupası’nda 6 binden fazla otobüs kullanıldı

Dünya Kupası’nda 6 binden fazla otobüs kullanıldı


Tarih: 22.12.2022 10:40

Dünya Kupası’nda, taraftarlar ve gazetecilerin stadyum gidiş-gelişlerinde ana ulaşım aracı olarak 6 binden fazla Higer otobüsü kullanıldı.
Katar’da düzenlenen Dünya Kupası, 18 Aralık tarihinde başarıyla sonlandırıldı. Losail Uluslararası Yarış Pistinde, Arjantin oyuncuları Katar’da kazandıkları şampiyonluğu açık bir otobüsle kutladı, ulusal bayraklarını salladı ve binlerce taraftarın yaptığı tezahüratlarının keyfini çıkardılar. Higer Bus, şampiyonluk turu otobüsü olarak dünya genelindeki taraftarlarla birlikte şampiyonluğa tanıklık etti.
Yapılan açıklamaya göre çift katlı, üstü açık bir otobüs olan KLQ6119GS, Katar merkezli ulusal taşımacılık şirketi Mowasalat ve Higer Bus tarafından etkinliğe özel olarak uyarlandı. Arjantin’i vurgulayan ögeleri ve ‘şampiyonluk’ sözcüğünü içerecek şekilde spreyle boyanmış olan otobüs, zaferin ve taraftarlardan gelen tsunami benzeri tezahüratların keyfini çıkaran oyuncuları taşıdı.
Katar’da pazar payının yüzde 80’inden fazlasına sahip bir yolcu otobüsü markası olarak, yaklaşık bir ay boyunca dünyanın dört bir yanından gelen taraftarlar ve medyadan gazetecilerin stadyum gidiş gelişlerinde ana ulaşım aracı olarak 6 binden fazla Higer otobüsü kullanıldı. Bunların arasından 2 binden fazla otobüs etkinlik için özel hat hizmeti sunarken, 200’ü aşkın 12 metrelik lüks otobüs de Suudi Arabistan ile Katar arasında servis hizmeti sağlandı. İlgili istatistiklere göre, etkinliğin başlangıcından şampiyonluk turuna kadar otobüsler, günde ortalama 200 bin yolcu ve en yoğun saatlerde yaklaşık 250 bin taraftar taşıyarak tüm süreçte 6 milyon yolcuya ulaşan yeni bir rekora imza attı.
Higer Bus Denizaşırı Müşteri Hizmetleri Departmanı Müdür Yardımcısı Cai Tiefeng, bu etkinliğin hizmet garantisi performansının araç sayısı, servis ekibinin büyüklüğü ve insan gücü ile malzeme kaynağı girişi açısından Higer denizaşırı hizmetleri açısından yeni bir rekor olduğunu ifade etti.

Abone Ol 

Bu nasıl değişim! Songül'ün son halini görenler tanıyamadı

Muş'ta evlatları terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılan ailelerin nöbeti sürüyor

Bitlis'ten muhteşem manzaralar! Güzeldere menderesleri büyülüyor

Ülke şokta! Slovakya Başbakanı silahlı saldırıya uğradı

Van Valisi Ozan Balcı, koyunlarla kuzuların buluşmasını izledi

Serkan Keskin ve Meriç Aral'ın düğünü yine ertelendi

Başakşehir'de bomba alarmı! Az kalsın patlayacakmış: Olay yerinden ilk görüntüler