EBYÜ, “Anadolu Girişimciliğini Güçlendirme” projesine katıldı

EBYÜ, “Anadolu Girişimciliğini Güçlendirme” projesine katıldı

EBYÜ, “Anadolu Girişimciliğini Güçlendirme” projesine katıldı


Tarih: 04.09.2023 13:20

Trabzon Teknokent ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı iş birliğiyle Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesinin de (EBYÜ) aralarında bulunduğu 6 üniversite bir araya geldi.
Bölgedeki girişimcilik ruhunu ve kültürünü geliştirmek, girişimcilik fikrini yaygınlaştırmak ve girişimcilik için gerekli donanımları kazandırmak amacıyla gerçekleştirilen toplantıda ilgili konulardaki faaliyetlerin geliştirilmesi, girişimcilikten kurumsallaşmaya kadar kapasite arttırıcı eğitimlerin yürütülmesi ile hem yerel hem de bölgesel kalkınmaya doğrudan katkılar ele alındı.
Proje dahilinde Trabzon Teknokent ev sahipliğinde tanışma ve kaynaşma yemeği düzenlendi. Proje paydaşı üniversitelerin rektörleri gerçekleştirdikleri konuşmalarda ekosistemde uzun yıllardır süre gelen tecrübelerini çevre illerdeki üniversitelere açmayı hedefleyen Trabzon Teknokent’e teşekkür etmeleri ile birlikte bu iş birliğinin başka projeler ile uzun yıllar devam etmesini temenni ettiler.
Trabzon Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Gençağa Pürçek ve Genel Müdürü Gürbüz Odabaşı yaptıkları konuşmalarda Trabzon Teknokent tarafından hazırlanan bu projenin bölgeye ve ülkemize sağlayacağı katma değere değindi.
Trabzon Teknokent ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı iş birliğiyle gerçekleştirilen toplantı hakkında görüşlerini belirten Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, şunları söyledi: “Trabzon Teknokent ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı iş birliğiyle gerçekleştirilen toplantının bir parçası olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Bölgedeki girişimcilik ruhunu ve kültürünü geliştirmek, girişimcilik fikrini yaygınlaştırmak ve girişimcilik için gerekli donanımları kazandırmak amacıyla böylesi kaynaşmaların ve birlikteliklerin büyük rol oynadığına inanıyoruz. Üniversitemiz, bu iş birliğinin bir parçası olarak, bölgenin sosyal ve ekonomik kalkınmasına destek vermek amacıyla elinden gelenin en iyisini yapmaya kararlıdır. Bizler, genç girişimcilerin yetişmesine, inovasyonun ve teknolojinin gelişimine katkı sağlamak için elimizden geleni yapıyoruz. Bu toplantı, fikirlerin paylaşıldığı, iş birliklerinin oluşturulduğu ve ortak hedeflerin belirlendiği bir platform olacak. Hep birlikte, bölgede sürdürülebilir bir kalkınma için nasıl daha fazla katkı sağlayabileceğimizin tartışıldığı toplantıda emeği geçenlere teşekkür ediyor, bölgeye ve ülkemize daha iyi bir gelecek inşa etme konusundaki her bir çalışmanın başarıyla sonuçlanması temennisinde bulunuyorum.”

Abone Ol 

Nedir bu sağlıkçıların çektiği! Sedyeden kalktı, doktora saldırdı

Hakkınız ödenmez! Görev başındaki asker ve polisimizin Anneler Günü kutlu olsun

Teröre ve teröriste hiçbir yerde geçit yok! 5 PKK'lı terörist öldürüldü

Van'da kaçak inci kefali avlayan 4 kişiye 85 bin 394 lira ceza kesildi

Çocukların dedikodu kavgası! 16 yaşındaki akranını vurdu

Taha Duymaz ve iki kardeşi depremde hayatını kaybetti! Acılı annenin buruk günü

Yabancıların sağlık giderleri ücretsiz mi olacak? Cumhurbaşkanlığı'ndan açıklama var