Edirne’de

Edirne’de "Yeni Yıla Merhaba” konseri

Edirne’de "Yeni Yıla Merhaba” konseri


Tarih: 30.12.2022 17:33

Edirne’de Trakya Üniversitesi Balkan Senfoni Orkestrası, "Bir öğrenci de sen okut" kampanyası çerçevesinde "Yeni Yıla Merhaba" konseri gerçekleştirildi.
Trakya Üniversitesi Balkan Senfoni Orkestrası, minik öğrenciler eşliğinde “Bir Öğrenci de Sen Okut" kampanyası çerçevesinde unutulmaz bir konser verdi.
Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi’nde düzenlenen konsere vatandaşlar yoğun ilgi göstererek, salonu tamamen doldurdu. Düzenlenen konserin geliri ise öğrencilere burs olarak verilecek. Devlet Konservatuarı’nda bir süre prova çalışmaları yapan İlkokul öğrencilerinin seslendirdiği yeni yıl şarkıları dinleyicilerden büyük alkış aldı. Daha sonra Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve orkestranın şefi Prof. Dr. Ahmet Hamdi Zafer yönetimindeki Balkan Senfoni Orkestrası, Bülent Halvaşi, Sezin Düzci ve Emre Parlar’ın solistliğinde klasik eserleri seslendirdi.
Ayrıca 007 James Bond film müziği esnasında orkestra ekibinin güneş gözlüğü takarak eseri seslendirmesi büyük bir ilgiyle izlendi.
Trakya Üniversitesi rektör yardımcısı ve Balkan Senfoni Orkestrasının şefi Prof. Dr. Ahmet Hamdi Zafer, düzenlenen konser için İstanbul’dan Edirne’ye gelen solistlerden Bülent Halvaşi, Sezin Düzci ve Emre Parlar’a teşekkür etti.
Konser programında, Salih Aydoğan - Bir Dünya Bırakın, Atam, Yeni Yıl Şarkısı, W. A. Mozart - Figaronun Dügünü Uvertürü, L. Beethoven - 5. Senfoni "Mambo", D. Shostakovich - Caz Suiti "Vals no.2", L. Armstrong - What a Wonderful World (solist: Ümit Cavus), T. Spassov - Gypsy Song (solist: Oktay Bagirov), H. Mancini - Moon River (solist: Oktay Bagirov), G. Donizetti - Una Furtima Lagrima (Solist: Emre Parlar), E. Di Capua - “O Sole Mio" (Solist: Emre Parlar), G. Rossini - Je veux Vivre "Romeo ve Juliette Operasindan® (Solist: Sezin Düzci), G. Puccini - Quando m’en vo "La Bohem Operasindan" (Solist: Sezir Düzci), F. Lehar - Lippen Schweigen "Sen Dul Operasindan" (Solist: Sezin Düzci & Emre Parlar) ve film müziklerinden, Hurwitz - La La Land, Rota - The Godfather "BABA", Folk - Polis Akademisi, M.P. Moreno - El Gato Montes, M. Norman - 007 James Bond, H. Mancini - Pembe Panter, C. Gardel - Tango "Kadin Kokusu Filminden", E. Lazzaro - Chitarra Romana (Solist: Bülent Halvasi), S. Tanverli - Sevdim Bir Genç Kadini (Solist: Bülent Halvasi), N. Koyutürk - Papatya (Solist: Bülent Halvasi) seslendirilen eserleri müzikseverlerin büyük beğenisini aldı.
(MB-

Abone Ol 

Van'da mide bulandıran olay! Ekmeğin içinden plastik eldiven çıktı

Para hareketliliği dudak uçuklattı! Ekipler 20 ilde eş zamanlı düğmeye bastı, 74 kişi gözaltında

Yağmur yağacak mı? Meteoroloji'den uyarı: Hava durumu tahminleri il il yayınlandı

Van'dan yurt dışına bitki kaçırmaya çalışanlara 2 milyon 322 bin 846 lira ceza kesildi

Van'ın taze otlu peyniri satışa sunuldu! Ortalama fiyatı dudak uçuklattı

Centro muzlu gofret yasaklandı mı? Merak edilen konuya açıklama geldi

Bu nasıl değişim! Songül'ün son halini görenler tanıyamadı