Eline kazma-kürek alan deprem bölgesinin yolu tuttu

Eline kazma-kürek alan deprem bölgesinin yolu tuttu

Eline kazma-kürek alan deprem bölgesinin yolu tuttu


Tarih: 11.02.2023 12:47 Güncelleme: 11.02.2023 13:43

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde eline kazma-kürek-balta ve inşaat malzemesi alan vatandaşlar deprem bölgesine doğru yola koyuldu. 
Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan 7.7’lik deprem Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya’yı vurmasıyla binlerce kişi hayatını kaybederken, binlerce de ev yıkıldı. 10 ili asrın en büyük enkazına dönüştüren 7.7’lik deprem sonrası tüm Türkiye’de olduğu gibi, Yüksekova’da da vatandaşlar canla başla seferber oldu. Özellikle deprem bölgesinde 7.7’lik şiddetin büyük yıkıma neden olurken, binlerce vatandaş enkaz altında kaldı.
Bu durama sessiz kalmayan Yüksekovalı vatandaşlar, demir kesme aleti, kazma, kazma, balta ve daha birçok malzemeyi ellerine ve sırtlarına alarak deprem bölgesine yol aldılar. Bir canı enkazın atında kurtarmak için vatandaşlar yaya bile olsa bölgeye gideceklerini belirttiler.
“Ayakla bile olsa oraya gideceğim’’
Yaya bile olsa ben deprem bölgesine gideceğini belirten Eyyüp Yalçın, ‘’Ben tüm ekipmanımı hazırladım bundan sonra asla durmak yok. Bizim için bir saat bir saattir her enkaz altında kalan can bizi bekliyor. Biz oraya canı gönülde çalışmaya gidiyoruz. Ben araçla bile gitmesem yürüsem bile oraya gideceğim’’ dedi.
Müslüm Ayhan isimli vatandaş ise, ‘’İlk günden beri ismimi gönüllü olarak yazmıştım. Şimdi bizde deprem bölgesine geçeceğiz. Elimizde ne geliyorsa hepsini yapacağız. Çünkü binlerce can enkaz altında. Bizde bunların çıkarılmasına sebep olmak istiyoruz. Elimize aldığımız, demir kesme aleti ve daha birçok malzemeyle yol alıp gidiyoruz bölgeye’’ dedi.
(MT-ŞAK-


Abone Ol 

Yağmur yağacak mı? Meteoroloji'den uyarı: Hava durumu tahminleri il il yayınlandı

Van'dan yurt dışına bitki kaçırmaya çalışanlara 2 milyon 322 bin 846 lira ceza kesildi

Van'ın taze otlu peyniri satışa sunuldu! Ortalama fiyatı dudak uçuklattı

Centro muzlu gofret yasaklandı mı? Merak edilen konuya açıklama geldi

Bu nasıl değişim! Songül'ün son halini görenler tanıyamadı

Muş'ta evlatları terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılan ailelerin nöbeti sürüyor

Bitlis'ten muhteşem manzaralar! Güzeldere menderesleri büyülüyor