Gölcük ve iklim krizini en iyi yansıtan kareler ödüllerine kavuşuyor

Gölcük ve iklim krizini en iyi yansıtan kareler ödüllerine kavuşuyor

Gölcük ve iklim krizini en iyi yansıtan kareler ödüllerine kavuşuyor


Tarih: 03.01.2023 13:40

Gölcük Belediyesi tarafından düzenlenen "Küresel Isınma-İklim Krizi" konulu 7. Uluslararası Fotoğraf Yarışması ve "Sizin Gözünüzden Gölcük" konulu 14. Gölcük Belediyesi ve Gölcük Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği Fotoğraf Yarışması’nda dereceye girenler ödüllerine kavuşuyor.
Gölcük Belediyesi, yüzlerce fotoğraf sanatçısının katılım gösterdiği iki fotoğraf yarışmasında dereceye giren eserleri ödüllendirecek. Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu onayıyla, Gölcük Belediyesi ve Gölcük Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği (GFSD) tarafından düzenlenen, "Küresel Isınma - İklim Krizi" konulu 7.Uluslararası Fotoğraf Yarışması ve "Sizin Gözünüzden Gölcük" konulu 14. Gölcük Belediyesi ve Gölcük Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği Fotoğraf Yarışmasında dereceye giren fotoğraf sanatçıları ödüllerini törenle alacak. 7 Ocak Cumartesi günü saat 17.00’da Kazıklı Kervansarayı Kültür Yapısında düzenlenecek ödül töreni ile dereceye giren fotoğraflar da sergilenecek.
Gölcük sınırları içinde yer alan, keşfedilmeyi bekleye turistik alanların ve çekim merkezlerinin fotoğraf sanatı ile gelecek nesillere aktarılmasıyla amacıyla düzenlenen "Sizin Gözünüzden Gölcük" konulu ödüllü fotoğraf yarışmasına 16 farklı şehirden, 105 kişi 392 fotoğraf gönderdi. Jüri üyelerinin yaptıkları değerlendirmenin ardından yarışmada 1. Ömer Faruk Güler, 2. Melih Sular, 3. ise Sema Ulubir oldu. Yarışmada Sare Kural, İbrahim Kaya ve Aytül Akbaş’a ait 3 fotoğraf mansiyon ödülü kazanırken, 34 fotoğraf ise sergilenmeye hak kazandı.
"Küresel Isınma - İklim Krizi" konulu 7. Uluslararası Fotoğraf Yarışması’na ise 22 farklı ülkeden 521 kişi, 1784 fotoğrafla katıldı. Yarışmada altın madalyayı Şebnem Coşkun, gümüş madalyayı Bangladeşli Mithail Afrige Chowdhury, bronz madalyayı ise Kadir Tezel adlı fotoğraf sanatçısı kazandı. Yarışma jürisi tarafından yapılan değerlendirmede mansiyon ödüllerini Mehrdad Vahed Yousefabad, Mahmut Serdar Alakuş, Mahmut Serdar Alakuş, Mithail Afrige Chowdhury, Cengizhan Türkoğlu, Prakash Kandakoor kazanırken, 50 fotoğraf da sergilemeye değer bulundu.

Abone Ol 

Bu nasıl değişim! Songül'ün son halini görenler tanıyamadı

Muş'ta evlatları terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılan ailelerin nöbeti sürüyor

Bitlis'ten muhteşem manzaralar! Güzeldere menderesleri büyülüyor

Ülke şokta! Slovakya Başbakanı silahlı saldırıya uğradı

Van Valisi Ozan Balcı, koyunlarla kuzuların buluşmasını izledi

Serkan Keskin ve Meriç Aral'ın düğünü yine ertelendi

Başakşehir'de bomba alarmı! Az kalsın patlayacakmış: Olay yerinden ilk görüntüler