Gönüllü öğretmenler köy köy gezerek çocukları okula kazandırıyor

Gönüllü öğretmenler köy köy gezerek çocukları okula kazandırıyor

Gönüllü öğretmenler köy köy gezerek çocukları okula kazandırıyor


Tarih: 19.12.2023 12:57

MUŞ (İHA) – Muş’un Bulanık Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde kurulan komisyonda görev alan 36 gönüllü öğretmen, köyleri gezerek çeşitli nedenlerden dolayı eğitimine devam edemeyen öğrencileri yeniden okula kazandırıyor.
Bulanık Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bulanık Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından çocukları okula kazandırılması için 36 öğretmenle komisyon oluşturuldu. Komisyondaki gönüllü öğretmenler, köy ve mezraları gezerek, çeşitli nedenlerden dolayı okula devam edemeyen çocukları tespit ediyor. Tespit edilen çocukların aileleriyle yapılan görüşmeler sonucunda 34 çocuk yeniden okula kazandırıldı.
Son olarak Uzgörür beldesini gönüllü öğretmenlerle birlikte ziyaret eden Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ali Çiçekli, çocukları okula kazandırmak için komisyon kurduklarını söyledi. Öğrencilerin ilçedeki erkek yatılı okullarında eğitimlerini sürdürdüklerini ifade eden Çiçekli, “Erkek öğrencilerimizin bazı nedenlerden dolayı devamsızlık sorunu var. Erkek ve kadın öğretmenlerimizden oluşturduğumuz ekip; köy köy, kapı kapı dolaşarak öğrencileri ve aileleri ikna etmeye çalışıyor. Şimdiye kadar 34 öğrencimizi ikna ettik. Bu köyümüzde de ikna çabamız devam ediyor. Öğrencilerimizi okula kazandırdıktan sonra şimdiye kadar var olan ders eksikliklerini telafi programlarıyla gidereceğiz” dedi.
Öğretmenlerden Fatima Demiral Işık ise erkek çocuklarını okula kazandırmak için kilometrelerce yol kat ettiklerini ifade etti. Işık, “Eskiden bizi okula götürmek için herhangi bir çabada bulunmuyorlardı. Çok sıkıntılarla okuduk. Şimdi çocuklarımızın ayağına gidiyoruz. Onları okula getirmeye çalışıyoruz. Velileri ikna etmeye çalışıyoruz. Bugün de bazı çocuklarımızı okula kazandırdık. Bunun mutluluğu tarif edilemez. İnşallah bütün çocuklarımızı okula kazandıracağız” diye konuştu.
Öğretmenlerden Sergen Göre de okula gelmeyen çocukları tespit ettiklerini belirterek, “Aileyi ikna ederek öğrenciyi okula getirmeye çalışıyoruz. Umarım daha çok öğrencinin hayatına dokunarak iz bırakabiliriz. Bizi ileride bu kararı aldıkları için güzel bir şekilde hatırlarlar. Öğrencilerin eğitim öğretim hayatına atılmaları için gönüllü olarak bu komisyona katıldık. Umarım onlar da ileride bu aldıkları karardan dolayı çok mutlu olacaklar. Bu çalışmalar kapsamında Bulanık’ın en ücra köşesindeki köylere gidiyoruz. Çocuklarımızı ne kadar uzak olursa olsun eğitimle buluşturmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Abone Ol 

Sinan Engin canlı yayında sandalyeden düştü! Stüdyo kahkahalara boğuldu

Ataması yapılacak öğretmen sayısı ve branş dağılımı belli oldu

Bahçesaray'da kar yağışı etkili oldu! Vatandaşlar çatılarını kardan temizledi

Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı! Hava durumu tahminleri il il yayınlandı

Terör örgütü PKK/DEM'li Van dahil birçok belediyeye kayyum geliyor

Terör örgütü propagandası yapan Abdullah Zeydan, belediyeyi terör merkezine dönüştürüyor

Tek tek yakalanıyorlar! 1 Mayıs'ta polisimize saldıranlar tutuklanıyor