Hatay Bodrum

Hatay Bodrum'da tanıtılacak

Hatay Bodrum'da tanıtılacak


Tarih: 10.08.2022 15:55

Bodrum’da Hatay Günleri 19-21 Ağustos tarihleri arasında Oasis AVM’de başlıyor.

HATAY (İGFA) - Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın girişimiyle gerçekleştirilen fuarda Hatay’a ait yöresel ürünlerinin yanı sıra bölgede yer alan mozaik ve yakma gibi sanat ve zanaatlar Bodrum’da ziyaretçilerle buluşacak.

Gerçekleştirilecek fuarda standıyla yer alacak firmalarla bir araya gelen HBB Başkanı Lütfü Savaş, fuarla ile ilgili konuşmasında, “19, 20 ve 21 Ağustos tarihlerinde Hatay yöresel ürünleri Bodrum Gümbet mevki Oasis AVM’de yerini alacak. Herkesi bekliyoruz. Orada Hatay’ın bütün lezzetlerini bulacaksınız. Haydi, Bodrumlular Hataylılarla buluşun” ifadelerine yer verdi.

Fuar katılımcılarından Medeniyetler Bahçesi Kadın Kooperatifi Başkanı Seval Karataş, Başkan Lütfü Savaş’a kendilerine sunduğu imkandan dolayı çok teşekkür etti. Karataş, fuara geleneksel ürünleri ile katılacaklarını ve ipek dokuma, yakma resim, Harbiye’ye ait cimemlerin(hasır ürün) sergileneceğini ayrıca Bodrum’da bu konular ile ilgili workshoplar düzenleyeceklerini dile getirdi.

Hatay’a ait kabak tatlısı, humus, borani, nar ekşisi gibi bölgeye özgü gastronomik lezzetlerinin yer alacağı fuarda, Hatay Gastronomi Evi ile birlikte birçok stant 15 – 22 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.


Haber Kaynak : İGF
Anahtar Kelimeler: hatay bodrum'da tanıtılacak
Abone Ol 

Van'da mide bulandıran olay! Ekmeğin içinden plastik eldiven çıktı

Para hareketliliği dudak uçuklattı! Ekipler 20 ilde eş zamanlı düğmeye bastı, 74 kişi gözaltında

Yağmur yağacak mı? Meteoroloji'den uyarı: Hava durumu tahminleri il il yayınlandı

Van'dan yurt dışına bitki kaçırmaya çalışanlara 2 milyon 322 bin 846 lira ceza kesildi

Van'ın taze otlu peyniri satışa sunuldu! Ortalama fiyatı dudak uçuklattı

Centro muzlu gofret yasaklandı mı? Merak edilen konuya açıklama geldi

Bu nasıl değişim! Songül'ün son halini görenler tanıyamadı