Hemşire Şebnem Köker davasında mahkemeden beraat kararı

Hemşire Şebnem Köker davasında mahkemeden beraat kararı

Hemşire Şebnem Köker davasında mahkemeden beraat kararı


Tarih: 29.12.2022 15:59

Hemşire Şebnem Köker’in kaldıkları pansiyonun üçüncü katından iterek ölümüne sebep olduğu gerekçesiyle ‘kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis talebiyle yargılanan Timuçin Bayhan hakkında delil yetersizliğinden beraat kararı verildi. Sanık son savunmasında “Ailenin acısını anlıyorum. Ben katil değilim ama benim de hayatımı karartmalarına müsaade edemem” dedi. Köker’in acılı babası ise, “Bu olayın en başından beri cinayet olduğunu düşünüyorum. Neden bizim söylediklerimizi kimse kale almıyor” diyerek duruşma salonunu terk etti.

Hemşire Şebnem Köker’i kaldıkları pansiyonun üçüncü katından iterek ölümüne sebep olduğu gerekçesiyle ‘kasten öldürme’ suçundan müebbet hapsi istenen Timuçin Bayhan’ın yargılandığı davada karar çıktı. Anadolu 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, tutuksuz sanık Timuçin Bayhan katılırken, Şebnem Köker’in babası Abdullah Köker ve taraf avukatları salonda hazır bulundu.

Duruşmada esas hakkındaki mütalaasını açıklayan Cumhuriyet Savcısı, her ne kadar sanık Timuçin Bayhan hakkında cezalandırılması için dava açılmışsa da sanığın üzerine atılı suçu işlediğine dair şüpheden uzak, somut ve kesin delil elde edilemediği gerekçesiyle beraat kararı verilmesini istedi.

Baba duruşma salonunu terk etti
Duruşmada söz alan baba Abdullah Köker, “Bu olayın en başından beri cinayet olduğunu düşünüyorum. Odada iki kişiler, birisi ölmüş, sanık kalmış. Ama sağ kalan şahıs on dakika bile nezarete alınmamış. Empati yapıyorum, kendimi olay yerinde düşünüyorum. Bir türlü işin içinden çıkamıyorum. Mühendislik okudum, iyi kötü bu işlerden anlarım. Maktulün oraya, o şekilde düşmesi mümkün değildir. Neden bizim söylediklerimizi kimse kale almıyor. Tek güvencem sizdiniz hakim bey “ diyerek tepki olarak duruşma salonunu terk etti.

“Kötü söz söylemediğim insanı öldürmekle yargılanıyorum”
Sanık Timuçin Bayhan savunmasında, “Ben katil değilim, ailenin acısını anlıyorum. Eğer bu davada bir adalet mücadelesi, hukuk mücadelesi yapan biri varsa o benim, bırakın darp etmeyi tek bir kötü söz dahi söylemediğim şahsı öldürmekle yargılandım, yargılanıyorum. Şebnem iyi bir insandı, ben de çok üzüntülüyüm. Benim de içim kan ağlıyor. Ailenin acısını anlıyorum ama benim de hayatımı karartmalarına müsaade edemem” dedi.

Mahkemeden beraat kararı
Kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Timuçin Bayhan’ın üzerine atılı suçu işlediğine dair her türlü şüpheden uzak, somut ve kesin delil elde edilemediği gerekçesiyle beraat kararı verdi.

Abone Ol 

Sağanak yağış devam ediyor! Hava durumu tahminleri il il yayınlandı

Çığ gibi büyüyor! Edremit Belediyesi de işçi kıyımı yanlışını yaptı

Bunca insanın hakkını nasıl ödeyeceksiniz? Van'da işten çıkarılan işçiler yürüyüş düzenledi

Acı haber geldi! Çatak'ta yıldırım düştü: Güvenlik korucumuz Çetin Şeylan şehit oldu

Nedir bu sağlıkçıların çektiği! Sedyeden kalktı, doktora saldırdı

Hakkınız ödenmez! Görev başındaki asker ve polisimizin Anneler Günü kutlu olsun

Teröre ve teröriste hiçbir yerde geçit yok! 5 PKK'lı terörist öldürüldü