Iğdır’da yetiştirilen sebze ve meyveler il dışına satılıyor

Iğdır’da yetiştirilen sebze ve meyveler il dışına satılıyor

Iğdır’da yetiştirilen sebze ve meyveler il dışına satılıyor


Tarih: 02.08.2023 16:15

İklimi ve coğrafyası ile birçok meyve ve sebzenin yetiştirildiği "Doğu’nun Çukurova’sı" Iğdır’da ürünler il dışına satılıyor.
Birçok meyve ve sebze türünün yetiştirildiği "Doğu’nun Çukurova’sı " Iğdır’da sebze ve meyve hasadı başladı. Çeşit çeşit sebze ve meyvenin yetiştirildiği şehirde hasat edilen ürünler üretici tarafından toplanarak toptancılara satılıyor. Toptancılar tarafından alınan ürünler il dışından gelen sebze ve meyve tüccarlarına satılıyor. Tüccarlar bazen de tarlaya giderek ürünü direkt üreticiden alıyor. Her yıl hasat döneminde tekrarlanan döngü bu yıl yine başladı. Sebze ve meyve tüccarı olan Ahmet Türkeli, Iğdır’ın mevsiminden dolayı Çukurova olarak bilinen Adana’dan bir farkı olmadığını belirterek; “ Malımızı şu anda Erzurum, Güneydoğu Siirt, Hakkari Doğubayazıt, Kars bölgesi Erzincan’a kadar satıyoruz. Mallarımız kalitelidir ve lezzetlidir yani Doğu’nun Adana’sı Iğdır’dır diyebiliriz. Domates nektari, patlıcan, biber, elma birçok çeşit ürünlerimizin hepsi çıkmıştır. Tüccarlar geliyor ama mazot fiyatı yüksek olduğundan dolayı azalma var zarar ediyorlar. Bu da bizi çok etkiledi onların da hakları var bugünlerde de gelmeyecekleri kesindir. Bugün batıda mal azaldığı için bir de biz Güneydoğu’ya yakın olduğumuz için bizi tercih ediyorlar mazot biraz daha yükselirse gelmeyeceklerinden korkuyoruz. Mazot uygun olması lazım ki tüccar gelsin şu an domates hazırda para etmiyor şu an toptan satışımız 4 lira markette 20 ile 25 lirayı buluyor. Biz şu an bu malı toplam 4 liraya satıyoruz. Bu sezon kavun ve karpuzun piyasası güzeldir onlar iyi gidiyor” dedi.
Vatandaşlardan Zafer Şafak Iğdır kavunun tat olarak çok iyi olduğunu söyleyerek; “Bu kavunlar bal kabağı. Bu yörenin en iyi kavunlardan biri Iğdır’da yetişiyor” dedi.

Abone Ol 

Nedir bu sağlıkçıların çektiği! Sedyeden kalktı, doktora saldırdı

Hakkınız ödenmez! Görev başındaki asker ve polisimizin Anneler Günü kutlu olsun

Teröre ve teröriste hiçbir yerde geçit yok! 5 PKK'lı terörist öldürüldü

Van'da kaçak inci kefali avlayan 4 kişiye 85 bin 394 lira ceza kesildi

Çocukların dedikodu kavgası! 16 yaşındaki akranını vurdu

Taha Duymaz ve iki kardeşi depremde hayatını kaybetti! Acılı annenin buruk günü

Yabancıların sağlık giderleri ücretsiz mi olacak? Cumhurbaşkanlığı'ndan açıklama var