Kılıçoğulları genç iletişimcilere “Haber Fotoğrafçılığı”nı anlattı

Kılıçoğulları genç iletişimcilere “Haber Fotoğrafçılığı”nı anlattı

Kılıçoğulları genç iletişimcilere “Haber Fotoğrafçılığı”nı anlattı


Tarih: 26.10.2023 16:33

İHA Erzurum Bölge Müdürlüğü Haber Müdürü Nihat Kılıçoğluları, haber fotoğrafçılığı noktasındaki deneyimlerini İletişim Fakültesi öğrencileriyle paylaştı.
Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencileri ile gazetecilik mesleğini uzun yıllardır yapan isimleri bir araya getirmeyi hedefleyen söyleşiler devam ediyor. Moderatörlüğünü İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nden Prof. Dr. Hakan Temiztürk yaptığı “Haber Fotoğrafçılığı” konulu söyleşiye Gazetecilik Bölümü öğrencileri ilgi gösterdi.
Fotoğraf olmadan haber olmayacağını ve fotoğrafın haberin kanıtı ya da tanığı olduğunu vurgulayan Gazeteci Nihat Kılıçoğulları, “Haber fotoğrafının mutlaka tekniği, öyküsü ve anlamı olmalıdır. Sanatsal kaygılar bir yana haber fotoğrafları tarafsız kalmalı, haberi tamamlamalıdır. Haber fotoğrafçısı, büyük bir özveriyle, haberin olduğu her yerde bulunarak gazete okuyucuları için haberleri görselleştirmektedirler. Yani önemli bir görevi yerine getirmektedir. Haber fotoğrafçılığı sadece fotoğraf çekme tekniği değildir, aynı zamanda düşünceyi, olayı aktarmaktadır.” dedi.
Fotoğraf sunumu ve söyleşinin ardından öğrencilerin sorularını cevaplandıran Nihat Kılıçoğulları, haber fotoğraflarının aynı zamanda birer tarihi vesika olduğunu dile getirerek, "Haberde olduğu gibi fotoğrafta objektif olmak ve doğruları aktarmak önemlidir. Bizler toplum adına önemli bir görevi yerine getiriyoruz. Doğruları yazmak, doğruları fotoğraflamak ve doğruları aktarmak aynı zamanda bir haktır. Genç arkadaşlarım bu günden hak ve hukuk kavramlarını iyi öğrenmelidir." diye konuştu.

Abone Ol 

Ömrü sadece 20 gün! Koparmanın binlerce lira cezası var: Gördükleri manzara karşısında şoke oldular

Korkunç olay! Çöpte beden parçaları bulundu: Başı kesilip derisi yüzülmüş

Müfredat yine değişiyor! Milli Eğitim Bakanlığı yeni çalışmayı erişime açtı

Hazal Filiz Küçükköse: Kendimi Barbie gibi hissediyorum

Onlarca ölü pilot balina kıyıya vurdu! Sebebi bilinmiyor

Hüseyin Çelik'e çok sert sözler: Van'ı yiye yiye bitirememiş

Omuzunu kıran Hasan Can Kaya taburcu oldu