Malatya'da enkazlar kaldırıldıkça yürek yakan fotoğraflar çıkıyor

Depremlerin etkilediği illerden olan Malatya'da enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor. Binaların enkazı kaldırıldıktan sonra yürek yakan fotoğraflar çıkıyor.


Tarih: 11.08.2023 11:55 Güncelleme: 11.08.2023 13:07

6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerde en büyük yıkımlardan birinin yaşandığı illerden biri olan Malatya’da özellikle kent merkezi harabeye döndü. Binlerce binanın yıkıldığı şehir merkezindeki alanda ağır hasarlı binaların da yıkılması ile ortaya devasa boş alanlar çıktı. 


Dron ile görüntülenen Yeni Cami çevresinde binlerce dönüm alan boş bir tarlaya döndü. Yine kent merkezinde yer alan Saray Mahallesi, Fuzuli Caddesi, Niyazi Mısri Mahallesi, Turgut Temelli Caddesi gibi alanlarda da yıkımlar sonrası enkazların kaldırılması ile boş meydanlar ortaya çıktı. 

 

malatya enkaz


Geçtiğimiz günlerde yıkılan Malatya Valiliği binasının da enkazlarının kaldırılması ile kentin en işlek merkezi olan bölge adeta devasa boş bir tarlaya dönüşmüş durumda. Deprem sonrası ağır hasarlı 36 bin binanın yıkılacağı kentte yıkımlar devam ederken, kent merkezinde yerinde dönüşümün de temelleri geçtiğimiz hafta Çere, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından atılmıştı.


Anahtar Kelimeler: malatya deprem enkaz bina
Abone Ol 

Sağanak yağış devam ediyor! Hava durumu tahminleri il il yayınlandı

Çığ gibi büyüyor! Edremit Belediyesi de işçi kıyımı yanlışını yaptı

Bunca insanın hakkını nasıl ödeyeceksiniz? Van'da işten çıkarılan işçiler yürüyüş düzenledi

Acı haber geldi! Çatak'ta yıldırım düştü: Güvenlik korucumuz Çetin Şeylan şehit oldu

Nedir bu sağlıkçıların çektiği! Sedyeden kalktı, doktora saldırdı

Hakkınız ödenmez! Görev başındaki asker ve polisimizin Anneler Günü kutlu olsun

Teröre ve teröriste hiçbir yerde geçit yok! 5 PKK'lı terörist öldürüldü