Murat Sancak’a düzenlenen silahlı saldırı ile ilgili yeniden görülen davada karar

Murat Sancak’a düzenlenen silahlı saldırı ile ilgili yeniden görülen davada karar

Murat Sancak’a düzenlenen silahlı saldırı ile ilgili yeniden görülen davada karar


Tarih: 30.12.2022 11:43

Eski Star Medya Yönetim Kurulu Başkanı ve Adana Demirspor Yönetim Kurulu Başkanı Murat Sancak’a düzenlenen silahlı saldırıyla ilgili davada Yargıtay’ın kararı eksik ceza tayininden dolayı bozmasının ardından yeniden görülen dava karara bağlandı. Mahkeme sanıklar Fatih Sekman, Bekir Orhan ve Zeki Yılmaz’ın beraatine karar verirken, tutuklu sanık Turgut Üney’in 3 ayrı kişiye karşı ‘tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan 40 yıl hapis cezasına hükmetti.
Eski Star Medya Yönetim Kurulu Başkanı ve Adana Demirspor Yönetim Kurulu Başkanı Murat Sancak’a 20 Ağustos 2015 tarihinde aracı ile seyir halindeyken silahlı saldırıya uğramıştı. Düzenlenen silahlı saldırıya ilişkin 6 kişinin yargılandığı davada mahkeme kararını açıklamıştı. Mahkeme, sanık Turgut Üney için ‘tasarlayarak adam öldürmeye teşebbüs’ suçundan, ‘suç üstlenmeye azmettirmek’ suçundan 33 yıl 6 ay hapis cezasına karar vermişti. Mahkeme heyeti, diğer sanıklar Hüseyin Çaydavul ile Okan Karakuş’un ise ‘suç üstlenme’ suçundan 2 ay 15 gün hapis ile cezalandırılmalarını hükmetmişti. Sanıklar Fatih Sekman, Serdar Bekir Orhan ve Zeki Yılmaz’ın atılı suçu işlediklerine dair her türlü şüpheden uzak kesin ve inandırıcı delil elde edilemediğinden beraatlerine karar vermişti.
Hükmün kurulduğu Yargıtay 1. Ceza Dairesi, olayda silahla defalarca ateş edilmesi ve araçtaki isabet yerlerini dikkate alarak cezada alt sınırdan hüküm kurulduğunu ve eksik ceza tayini yapıldığı, olayda kullanılan 8 adet kovanın da başkaca eylemlerde kullanılan boş kovanlarla uyuşup uyuşmadığının Emniyet Kriminal Müdürülüğü’ne sorulmadığı, sanıklar hakkında suç örgütü üyeliği ya da yöneticiliği suçundan soruşturma ya da kovuşturma yapılıp yapılmadığının araştırılmadığı gerekçesiyle kararı bozmuştu.
Bakırköy 15. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Turgut Üney tutuklu bulunduğu cezaevinden getirildi. Duruşmada sanık Zeki Yılmaz ve taraf avukatları katıldı. Mahkeme heyeti, sanıklar Fatih Sekman, Bekir Orhan ve Zeki Yılmaz’ın beraatine karar verdi. Tutuklu sanık Turgut Üney’in 3 ayrı kişiye karşı ‘tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan 40 yıl hapis cezasına hükmetti.

İddianamede,
Turgut Üney hakkında 3 kez ‘tasarlayarak öldürmeye teşebbüs’, ‘suç üstlendirmeye azmettirme’ ve ve ‘ruhsatsız silah bulundurma’ suçlarından 40 yıldan 65 yıla, şüpheli Serdar Bekir Orhan’ın 3 kez "tasarlayarak öldürmeye teşebbüs", "ruhsatsız silah bulundurma" suçlarından 40 yıldan 63 yıla, şüpheli Fatih Sekman’ın 3 kez "tasarlayarak öldürmeye azmettirme" suçundan 39 yıldan 60 yıla, şüpheli Zeki Yılmaz’ın "tasarlayarak öldürmeye azmettirme" suçundan 13 yıldan 20 yıla, şüpheliler Hüseyin Çaydavul ve Okan Karakuş’un "suçu üstlenme" suçundan 2 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istenmişti.

Abone Ol 

Bu nasıl değişim! Songül'ün son halini görenler tanıyamadı

Muş'ta evlatları terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılan ailelerin nöbeti sürüyor

Bitlis'ten muhteşem manzaralar! Güzeldere menderesleri büyülüyor

Ülke şokta! Slovakya Başbakanı silahlı saldırıya uğradı

Van Valisi Ozan Balcı, koyunlarla kuzuların buluşmasını izledi

Serkan Keskin ve Meriç Aral'ın düğünü yine ertelendi

Başakşehir'de bomba alarmı! Az kalsın patlayacakmış: Olay yerinden ilk görüntüler