Muş'tan muhteşem görüntü! Sığırcık kuşları koyunlarla dans etti

Muş Ovası'na baharın gelmesiyle birlik besicilerin bölgeye getirdiği koyunlarla sığırcık kuşlarının dansı izleyenleri adeta büyüledi.


Tarih: 10.04.2023 15:05 Güncelleme: 10.04.2023 15:11

Muş’ta bahar mevsiminin gelmesi ile doğa canlanırken, göçmen kuşlar da ovaya akın etti. Muş Ovası’na gelen sığırcık sürüsünün otlayan koyunların üzerindeki dansı güzel görüntüler oluşturdu. Koyun sürüsüne günlerdir merada eşlik eden kuşlar, sürü ile gününü geçiriyor. 


Kuşların koyunlar ile birlikte yiyecek toplamasının güzel görüntüler oluşturduğunu söyleyen Muhammed Demir, “İki gündür ben sürümü nereye otlatmaya götürüyorsam bu kuşlar peşimden geliyor. Sürekli sürünün içindeler. Ben kuşları çok seviyorum, onlarda bizden ayrılmıyor. Akşam hayvanlarımızı ahıra götürürken bizden ayrılıyorlar, sabah meraya gelirken kaldığımız yerden devam ediyoruz” dedi. 


Kuşların havadan süzülmesine hayran kaldığını ifade eden çobanlardan Yusuf Demir ise “Hayvanlarımızı meraya getirirken kuşlar yanımıza geliyor. Kuşlar çok güzel, havadan süzülmeleri çok daha güzel. Hayvanlarımız nereye gitse kuşlarda oraya geliyor. Akşam eve gidince ayrılıyoruz, sabah tekrar merada buluşuyoruz” ifadelerini kullandı. 


Abone Ol 

Yağmur yağacak mı? Meteoroloji'den uyarı: Hava durumu tahminleri il il yayınlandı

Van'dan yurt dışına bitki kaçırmaya çalışanlara 2 milyon 322 bin 846 lira ceza kesildi

Van'ın taze otlu peyniri satışa sunuldu! Ortalama fiyatı dudak uçuklattı

Centro muzlu gofret yasaklandı mı? Merak edilen konuya açıklama geldi

Bu nasıl değişim! Songül'ün son halini görenler tanıyamadı

Muş'ta evlatları terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılan ailelerin nöbeti sürüyor

Bitlis'ten muhteşem manzaralar! Güzeldere menderesleri büyülüyor