Sahte içkiden ölüm davasında mütalaa açıklandı

Sahte içkiden ölüm davasında mütalaa açıklandı

Sahte içkiden ölüm davasında mütalaa açıklandı


Tarih: 22.12.2022 13:34

Bahçelievler’de sahte içkiden hayatını kaybeden Sevim Şenkaya davasına ilişkin 3 sanığın yargılandığı davada mütalaa açıklandı. Cumhuriyet savcısı içkiyi satan Ercan Padak’ın ‘olası kastla ölüme neden olma’ suçundan 25 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti. Savcı, diğer 2 sanık hakkında ise delil yetersizliğinden beraatlerini istedi.

Bahçelievler’de sahte içkiden hayatını kaybeden Sevim Şenkaya davasına ilişkin 3 tutuksuz sanığın yargılanmasına devam edildi. Cumhuriyet savcısı esasa ilişkin mütalaasını açıkladı. Bakırköy 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuksuz sanıklar Salih Özgen ve Ercan Padak katıldı. Duruşmada sanık avukatı hazır bulundu.

“Ölümcül bir şey olsa bende içmezdim”
Tutuksuz sanık Ercan Padak’ın mütalaada yer verilen ifadesinde, “Tekstil ürünü sattığı kamyoncular bazen bana içki getirirlerdi. Bu içkilerden içerdim. Kaçak yolla temin ettiğim bu içkilerden son 2 yıldır Salih Özgen de benden alırdı. Olaydan 2 gün önce Salih Özgen’e 2 viski verdim. Ölümcül bir şey olsa bende içmezdim” dediğine yer verildi.

“Esasa ilişkin mütalaa açıklandı”
Cumhuriyet savcısı esasa ilişkin mütalaasında sanık Ercan Padak’ın Salih Özgen’e içki verdiğinin sabit olduğu, Özgen’in de içkiyi maktul Sevim Şenkaya’ya götürdüğü, kendisinin de içkiden içtiği, maktulenin Salih Özgen gittikten sonra ve ertesi gün içmeye devam ettiği ve sonrasında bu nedenle hayatını kaybettiği anlattı.
Adli Tıp Kurumu’na gönderilen 6 adet şişedeki içkinin ölüme neden olabileceğinin belirtildiği mütalaada buna göre Ercan Padak’ın olası kastla maktulenin ölümüne neden olduğu belirtti. Mütalaanın devamında sanıklar Salih Özgen ve İbrahim Bozkurt’un suçu işledikleri ve iştirak ettiklerine ilişkin kesin delil bulunamadığı ifade edildi. Mütalaanın sonunda sanık Ercan Padak’ın üzerine atılı ‘olası kastla öldürme’ suçunu işlediği gerekçesiyle 20 yıldan 25 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenirken diğer iki sanığın ise delil yetersizliğinden beraatleri talep edildi. Duruşma sanıkların son savunmalarını hazırlamaları için 5 gün sonraya ertelendi.

İddianameden,
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Sevim Şenkaya’nın alkol zehirlenmesi nedeniyle 12 Ekim 2020’de vefat ettiği aktarılmıştı. İddianamede maktul Sevim Şenkaya’ya sahte alkolü veren arkadaşı sanık Salih Özgen’in bu alkolü sanık Ercan Padak’tan temin ettiği belirtilmişti. Sanık Ercan Padak ise ifadesinde içki sattığını ancak sattığı içki yüzünden maktulün öldüğünü kabul etmediğini söylemişti. İddianamede, "Dosya kapsamı incelendiğinde sanıklar Ercan Padak ve İbrahim Bozkurt’un içeriğini bildikleri metil alkolden üretilen ve içen kişilere zarar verme ihtimali bulunan alkollü içki sattıkları, diğer sanık Salih Özgen’in bu içkiyi alıp maktulün içmesini sağladığı anlaşılmıştır” ifadeleri kullanılmıştı. Maktulün otopsi raporunda da, sanığın ölümünün metil alkol zehirlenmesi sonucu meydana geldiği ifade edilmişti.

İddianamede, sanıklar Salih Özgen, Ercan Padak ve İbrahim Bozkurt hakkında ‘olası kast ile öldürme’ suçundan 20 yıldan 25 yıla kadar hapis cezası talep edilmişti.

Abone Ol 

Sağanak yağış devam ediyor! Hava durumu tahminleri il il yayınlandı

Çığ gibi büyüyor! Edremit Belediyesi de işçi kıyımı yanlışını yaptı

Bunca insanın hakkını nasıl ödeyeceksiniz? Van'da işten çıkarılan işçiler yürüyüş düzenledi

Acı haber geldi! Çatak'ta yıldırım düştü: Güvenlik korucumuz Çetin Şeylan şehit oldu

Nedir bu sağlıkçıların çektiği! Sedyeden kalktı, doktora saldırdı

Hakkınız ödenmez! Görev başındaki asker ve polisimizin Anneler Günü kutlu olsun

Teröre ve teröriste hiçbir yerde geçit yok! 5 PKK'lı terörist öldürüldü