TBB

TBB'den Adalet'e acil tedbirler iletildi

TBB'den Adalet'e acil tedbirler iletildi


Tarih: 08.07.2022 13:10

Türkiye Barolar Birliği (TBB), avukatlara yönelik şiddetin önlenmesine ilişkin alınması gereken acil tedbirleri yazılı olarak iletti.

ANKARA (İGFA) - Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Av. R. Erinç Sağkan, avukatlara yönelik şiddetin önlenmesine ilişkin alınması gereken acil tedbirleri yazılı olarak Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a iletti.

Avukata dönük şiddet vakalarının, son yıllarda meslektaşların görevlerini yürütemeyecekleri kadar arttığına dikkat çeken Sağkan, son olarak İstanbul’da yaşanan ve meslektaşımız Av. Servet Bakırtaş’ın yaşamını kaybetmesi ile sonuçlanan şiddet eyleminin, avukatların görevlerini yaparken tehlikeye son derece açık olduklarını bir sefer daha gösterdiğini kaydetti.

Birlik Başkanı Sağkan, bugüne kadar izlenen yöntemlerin şiddeti önleme ve caydırıcılık bakımından yeterli olmadığının görüldüğünü belirterek, “Bu kapsamda Avukatlık Kanunu 110/3-11. maddeleri uyarınca avukatların genel menfaatlerini korumak görevi bulunan Türkiye Barolar Birliği olarak yaşanan şiddet sarmalından çıkış için aşağıda dile getirilen önerilerimizin bir an önce hayata geçirilmesi gerekmektedir” dedi.

Avukatın tehlikeye açık konumda olduğu, şiddete maruz kalma olasılığı bulunan alanlara göre ivedi olarak alınması gereken tedbirlere ilişkin öneriler sunuldu.


Haber Kaynak : İGF
Anahtar Kelimeler: tbb'den adalet'e acil tedbirler iletildi
Abone Ol 

Ömrü sadece 20 gün! Koparmanın binlerce lira cezası var: Gördükleri manzara karşısında şoke oldular

Korkunç olay! Çöpte beden parçaları bulundu: Başı kesilip derisi yüzülmüş

Müfredat yine değişiyor! Milli Eğitim Bakanlığı yeni çalışmayı erişime açtı

Hazal Filiz Küçükköse: Kendimi Barbie gibi hissediyorum

Onlarca ölü pilot balina kıyıya vurdu! Sebebi bilinmiyor

Hüseyin Çelik'e çok sert sözler: Van'ı yiye yiye bitirememiş

Omuzunu kıran Hasan Can Kaya taburcu oldu