Van’da “3. Dönem Muharip ve Operasyonel Sıhhiye Eğitimi” açılış töreni

Van’da “3. Dönem Muharip ve Operasyonel Sıhhiye Eğitimi” açılış töreni

Van’da “3. Dönem Muharip ve Operasyonel Sıhhiye Eğitimi” açılış töreni


Tarih: 02.10.2023 13:39

Van Eğitim ve Araştırma Hastanesinde jandarma personeline yönelik, “3. Dönem Muharip ve Operasyonel Sıhhiye Eğitimi” açılış töreni gerçekleştirildi.
Hastanenin konferans salonunda düzenlenen programa İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Adem Şen, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Muhammed Tosun, İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanı Uzman Dr. Mehmet Tatlı, Hastane Başhekimi Doç. Dr. Remzi Sarıkaya, hastane ve askeri personeli katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda bir konuşma yapan İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Muhammed Tosun, Türkiye’de 4 ilde düzenli olarak yapılan bu eğitimlerin bir de Van’da yapıldığını belirtti. İl Müdürü Tosun, eğitimlerle sahada aktif olarak görev yapan Türk Silahlı Kuvvetleri personeline ilk müdahale için gerekli tecrübeyi aktarmayı hedeflediklerini söyledi.
Sağlıkta ilk müdahalenin hayati öneme sahip olduğunu dile getiren Hastane Başhekimi Doç. Dr. Remzi Sarıkaya ise doğru müdahaleyle hayata tutunmanın arttığını söyledi. Sarıkaya, sahadaki tüm personelin bu eğitimi alması gerektiği temennisinde bulundu.
Yapılan konuşmanın ardından program İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanı Uzman Dr. Mehmet Tatlı’nın sunumlarıyla devam etti.

Abone Ol 

Ekmek yediği yere ihanet etti! Emekli zabıta, Suriyeli çobanın korkunç saldırısında can verdi

Hakkari'de belirsiz cisim patladı: 1 kişi yaralandı

Okul müdürü cinayeti! Bu nasıl vahşet: İnsan izlerken yüreği parçalanıyor

Bitlis'te iki adrese tarihi eser operasyonu! Onlarcası ele geçirildi

Memleket için can veren kahramanların anneleri iyi ki varsınız

Trafik cezası yazma yetkileri vardı! Yaşa takıldılar

Hasarlı 4 katlı bina iş makinesi darbesiyle yıkıldı