Van’da şap alarmı

Van’da şap alarmı

Van’da şap alarmı


Tarih: 11.03.2023 09:32

Türkiye’nin birçok ilinde görülen şap hastalığı dolayısıyla Van’daki tüm hayvan pazarları kapatılırken şehirlerarası hayvan nakli yasaklandı.
Türkiye’de birkaç ilde yaklaşık 2 aydır görülen SAT-2 tipi şap virüsü nedeniyle hayvan pazarları kapatıldı. Van Canlı Hayvan Borsası da hayvanlarda görülen hastalığın yayılmasını önlemek amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından kapatıldı.
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Van Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Nayif Süer, Bakanlık tarafından alınan karar istikametinde gerekli tüm tedbirlerin Van’da alındığını ifade ederek, “Biz de Van Ticaret Borsası olarak Van Büyükşehir Belediyesi ile birlikte işlettiğimiz hayvan borsasını Bakanlığın talimatları çerçevesinde kapattık. Daha sağlıklı müdahale edilmesi ve hastalığın daha fazla yayılmaması için böyle bir karar alınmış. İnşallah kısa zamanda toparlanır ve bu hastalığın önüne geçilir. Bizd e borsa olarak elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz” dedi.
Van’ın küçükbaş hayvancılık bakımından en önemli il olduğuna değinen Başkan Süer, “Ramazan ayı yaklaştı. Bu ülke için ilimiz için çok önemlidir. Çünkü hayvanlarımız özellikle Ramazan ayı veya Kurban Bayramı’nda il dışına sevk ediliyor. Bu karar nedeniyle şu anda il dışına da hayvan gönderemiyoruz. Bizim pazarımız çok dar. İnşallah kısa sürede gerekli tüm önlemler alınır ve en kısa zamanda yine hayvan borsalarımız açılır” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler: van’da şap alarmı
Abone Ol 

Yağmur yağacak mı? Meteoroloji'den uyarı: Hava durumu tahminleri il il yayınlandı

Van'dan yurt dışına bitki kaçırmaya çalışanlara 2 milyon 322 bin 846 lira ceza kesildi

Van'ın taze otlu peyniri satışa sunuldu! Ortalama fiyatı dudak uçuklattı

Centro muzlu gofret yasaklandı mı? Merak edilen konuya açıklama geldi

Bu nasıl değişim! Songül'ün son halini görenler tanıyamadı

Muş'ta evlatları terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılan ailelerin nöbeti sürüyor

Bitlis'ten muhteşem manzaralar! Güzeldere menderesleri büyülüyor