Van'da 81 yıllık çay evi! Çay bakır semaverde demleniyor: Nostalji yaşatılıyor

Van'da 1942 yılından itibaren hizmet veren 81 yıllık çay evi nostaljiyi yaşatıyor. Bakır demlikten demlenen çayın tadı da farklı oluyor.


Tarih: 14.12.2023 10:02 Güncelleme: 14.12.2023 10:06

İpekyolu ilçesindeki Kahvaltıcılar Sokağı’nda bulunan 81 yıllık çay evinin müşterilerinin büyük kısmını yaşlılar oluşturuyor. Eski bir yapıya sahip çay evine gelenler, odun sobasının etrafında tarçınlı çay içerek muhabbet ediyor. Koyu muhabbetlerin yaşandığı çay evine gelenler eski günlerini hatırlıyor. Sigara içilmesinin teklif dahi edilmediği çay evinde, soba üstünde tarçın kokusu vatandaşı cezbediyor. 

 

dolayı öztürk



“Bakır semaverde çay demliyoruz” 


İHA muhbirine konuşan 54 yaşındaki çay evi sahibi Dolayı Öztürk, 42 yıldır aynı yerde çalıştığını belirtti. 1942 yılından bu yana hizmet veren çay evinin Van’ın en eski iş yerlerinden olduğunu ifade eden Öztürk, “Burayı rahmetli ustamdan devraldım. Van’ın en eski kahvesi olması bizim için bir avantajdır. Burada nezih ve sigarasız bir ortam var. Bu yüzden insanlar bizi tercih ediyor. Semaverimiz bakır. Şimdi yapılan semaverler gibi de otomatik değildir. Bizler buradaki eski ambiyansını bozmadık. Buraya her kesimden misafirlerimiz geliyor” dedi. 

 

çay evi



“Tarçının kokusu ortamımızı güzelleştiriyor” 


Bir kahvenin ortamını güzelleştirenin soba olduğunu dile getiren Öztürk, “Sobanın üzerinde kaynayan tarçınımız doğaldır. Tarçının kokusu ortamımızı güzelleştiriyor. Tarçın bereketiyle işlerimizi güzelleştiriyor. Bazen kadınlar bile dışarıdan gelip kağıt bardaklarla tarçın alıyorlar” diye konuştu.


Abone Ol 

Sinan Engin canlı yayında sandalyeden düştü! Stüdyo kahkahalara boğuldu

Ataması yapılacak öğretmen sayısı ve branş dağılımı belli oldu

Bahçesaray'da kar yağışı etkili oldu! Vatandaşlar çatılarını kardan temizledi

Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı! Hava durumu tahminleri il il yayınlandı

Terör örgütü PKK/DEM'li Van dahil birçok belediyeye kayyum geliyor

Terör örgütü propagandası yapan Abdullah Zeydan, belediyeyi terör merkezine dönüştürüyor

Tek tek yakalanıyorlar! 1 Mayıs'ta polisimize saldıranlar tutuklanıyor