Van'da ayı yerleşim yerine girdi: Koyunları telef etti, kovanları parçaladı

Van'ın Çatak ilçesinde aç kalması nedeniyle yerleşim yerine ayı girdi. Ayı, koyunları telef ettikten sonra, bal peteklerini de parçaladı.


Tarih: 13.04.2023 00:30 Güncelleme: 13.04.2023 00:37

Alınan bilgilere göre olay, Çatak ilçe merkezine 25 kilometre uzaklıktaki Dalbastı Mahallesi’nde meydana geldi. Ormanlık alanda yiyecek bulayarak yerleşim yerine kadar inen ayı, ağıldaki keçi ve oğlakları telef ederken arı kovanlarını da parçaladı. 


Mağdur vatandaş Tayfur Örek, Dalbastı Mahallesi’nde hayvancılıkla uğraştığını belirterek, “Hem arılarımız hem de keçilerimiz var. Ayı köyümüze inerek arılarımızı ve ağıldaki keçilerimize saldırdı. 25-30 adet arı kovanına zarar vermiş. 27 tane keçi ve 7 tane de oğlak telef etmiş” dedi. 


Ayının ağılının damından delik açarak girdiğini belirten Sabri Bayık ise, “Sabaha karşı köyün aşağısında 30 tane arı kovanını parçalayarak telef ediyor. Daha sonra köyün içine gelerek ağılımızın kapısı demir olduğu için giremeyince damda delik açıp öyle girmiş. 11 keçi ve 7 oğlağı telef etmiş. Daha sonra yukarıda bulunan başka bir ahıra gidip 7 keçi ve 6 oğlak öldürmüş. Son olarak da başka bir ağıla kapıyı kırarak içeri girdiği sırada hayvanlar ormana kaçarak dağılıyor” ifadelerini kullandı. 


Abone Ol 

Yağmur yağacak mı? Meteoroloji'den uyarı: Hava durumu tahminleri il il yayınlandı

Van'dan yurt dışına bitki kaçırmaya çalışanlara 2 milyon 322 bin 846 lira ceza kesildi

Van'ın taze otlu peyniri satışa sunuldu! Ortalama fiyatı dudak uçuklattı

Centro muzlu gofret yasaklandı mı? Merak edilen konuya açıklama geldi

Bu nasıl değişim! Songül'ün son halini görenler tanıyamadı

Muş'ta evlatları terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılan ailelerin nöbeti sürüyor

Bitlis'ten muhteşem manzaralar! Güzeldere menderesleri büyülüyor