Van'da şiddetli rüzgar: Çatılar uçtu, ulaşım olumsuz etkilendi

Van genelinde kuvvetli rüzgar etkili oldu. Şiddetli rüzgara dayanamayan çatılar uçtu. Gevaş-Tatvan karayolunda bir kamyonet rüzgarın etkisiyle yan yattı.


Tarih: 30.03.2023 01:04 Güncelleme: 30.03.2023 00:23

Van’ın İpekyolu, Edremit ve Gevaş ilçelerinde etkisini artıran şiddetli rüzgar çatıları uçurdu. İpekyolu ilçesindeki Adliye Sarayı binasının ve Edremit ilçesindeki konutların çatılarını uçuran rüzgar, Gevaş ilçe sınırlarında ise ulaşımı olumsuz yönde etkiledi. 


Adliye Sarayının uçan çatı parçaları binanın yerleşkesine düştü. O anlar ise vatandaşların cep telefonu kamerasına yansıdı. Çatı parçalarının uçtuğu bölgede vatandaşların olmayışı muhtemel can kaybı ve yaralanmaları önledi. 


Öte yandan, Gevaş-Tatvan karayolunda bir kamyonet rüzgarın etkisiyle yan yattı. Yan yatan araç, Van Büyükşehir Belediyesine ait iş makinası tarafından kurtarıldı. 
Kuvvetli rüzgar uyarısı yapan Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü ise ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, ulaşımda aksamalar, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmeleri gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması şeklinde uyarıda bulundu. 

 

kaza

Abone Ol 

Sinan Engin canlı yayında sandalyeden düştü! Stüdyo kahkahalara boğuldu

Ataması yapılacak öğretmen sayısı ve branş dağılımı belli oldu

Bahçesaray'da kar yağışı etkili oldu! Vatandaşlar çatılarını kardan temizledi

Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı! Hava durumu tahminleri il il yayınlandı

Terör örgütü PKK/DEM'li Van dahil birçok belediyeye kayyum geliyor

Terör örgütü propagandası yapan Abdullah Zeydan, belediyeyi terör merkezine dönüştürüyor

Tek tek yakalanıyorlar! 1 Mayıs'ta polisimize saldıranlar tutuklanıyor