Van

Van'da yine mercek bulutu görüntülendi! Görenler telefonuna sarıldı

Van'ın Gevaş ilçesinde bulunan 3 bin 550 rakımlı Artos Dağı'nın zirvesinde mercek bulutu görüntülendi. Bulutu gören vatandaşlar hemen telefonlarına sarıldı.


Tarih: 29.11.2023 10:21 Güncelleme: 29.11.2023 10:32

Geçtiğimiz hafta tüm Türkiye’yi etkisi altına alan kar yağışı ile birlikte 3550 rakımlı Artos Dağı beyaza büründü. Gevaş ilçesi sınırları içinde bulunan Artos Dağı’nın zirvesinde ise halk arasında "şapka" diye adlandırılan mercek bulutu oluştu. Uzun bir süre dağın zirvesinde bu şekilde kalan bulut, vatandaşlar tarafından cep telefonlarıyla görüntülendi.

 

mercek bulutu


Türkiye’nin en yüksek 11. dağı olan Artos Dağı, Çadır Dağı adıyla da biliniyor. Güneydoğu Toros Dağları’nın devamı olan dağ, Akdamar Adası’nın tam karşısında olması nedeniyle manzara fotoğrafı çekmek isteyenlerin uğrak mekanı oluyor. Van Gölü’ne yakın bir konumda olduğu için kuzey ve güney yönlerindeki iklimler birbirinden farklı olan dağda rüzgar enerjisi üretimi için de elverişli bir ortam oluşuyor. Mercek bulutları ise, güçlü hava akımlarının dağ veya tepe gibi engelle karşılaşmasıyla oluşuyor.


Abone Ol 

Ömrü sadece 20 gün! Koparmanın binlerce lira cezası var: Gördükleri manzara karşısında şoke oldular

Korkunç olay! Çöpte beden parçaları bulundu: Başı kesilip derisi yüzülmüş

Müfredat yine değişiyor! Milli Eğitim Bakanlığı yeni çalışmayı erişime açtı

Hazal Filiz Küçükköse: Kendimi Barbie gibi hissediyorum

Onlarca ölü pilot balina kıyıya vurdu! Sebebi bilinmiyor

Hüseyin Çelik'e çok sert sözler: Van'ı yiye yiye bitirememiş

Omuzunu kıran Hasan Can Kaya taburcu oldu