Van'ı 6 ayda kaç İranlı ziyaret etti? Gündüz alışveriş, gece eğlence

Van'ı 2023 yılının ilk altı ayında kaç İranlı turist ziyaret etti? Rakam açıklandı, esnafın yüzü güldü. Gündüz alışveriş yapan İranlı turistler, gece ise doyasıya eğleniyor.


Tarih: 01.09.2023 10:08 Güncelleme: 01.09.2023 11:55

Geçtiğimiz yıl 1 milyonun üzerinde turistin ziyaret ettiği Van’da, bu yıl da İranlı turist yoğunluğu yaşanıyor. İlk altı ayda 200 bin İranlı turistin ziyaret ettiği Van’da, cadde ve sokaklar İranlı turistlerle dolup taşıyor. Otellerin doluluk oranına ulaştığı Van’da, gündüz alışveriş yapan İranlı turistler, akşamları ise eğlence merkezlerinde gönüllerince eğleniyor. Başta alışveriş merkezleri ve mağazalar olmak üzere cadde ve sokaklarda yoğunluğun yaşanmasına neden olan İranlı turistler, yaptıkları alışverişle de şehrin esnafına adeta can suyu oluyor. Ziyaretleri sırasında Van’ın tarihi ve turistik yerlerini de gezen İranlılar, ayrıca farkı eğitimler düzenleyerek şehrin tanıtımına da büyük katkı sağlıyorlar. 

 

iranlı


İranlıların Van’a olan ilgilerinin kendilerini memnun ettiğini belirten turizmciler, bu yoğunluğun 12 aya yayılması temennilerinde bulundular. 2023 yılının ilk aylarında işlerin kötü olduğunu belirten turizmciler, ancak son aylarda yaşanan yoğunluğun kendilerini mutlu ettiğini söylediler. Yoğunluğun eylül ayı sonuna kadar süreceğini belirten turizmciler, tek temennilerinin bu yoğunluğun 12 aya yayılması olduğunu ifade ettiler.


Abone Ol 

Sinan Engin canlı yayında sandalyeden düştü! Stüdyo kahkahalara boğuldu

Ataması yapılacak öğretmen sayısı ve branş dağılımı belli oldu

Bahçesaray'da kar yağışı etkili oldu! Vatandaşlar çatılarını kardan temizledi

Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı! Hava durumu tahminleri il il yayınlandı

Terör örgütü PKK/DEM'li Van dahil birçok belediyeye kayyum geliyor

Terör örgütü propagandası yapan Abdullah Zeydan, belediyeyi terör merkezine dönüştürüyor

Tek tek yakalanıyorlar! 1 Mayıs'ta polisimize saldıranlar tutuklanıyor