Yunus Uçar: “Hedefimiz, kar motosikleti şampiyonu ve yarışacak sporcuları yetiştirmek”

Yunus Uçar: “Hedefimiz, kar motosikleti şampiyonu ve yarışacak sporcuları yetiştirmek”

Yunus Uçar: “Hedefimiz, kar motosikleti şampiyonu ve yarışacak sporcuları yetiştirmek”


Tarih: 28.12.2022 13:01

Türkiye Motosiklet Federasyonu tarafından 10-13 Mart tarihleri arasında Kayseri’de yapılacak FIM Dünya Kar Motosikleti Şampiyonası tanıtım toplantısına katılan, Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar, “Hedefimiz; kar motosikleti şampiyonu ve yarışacak sporcuları yetiştirmek” dedi.
Türkiye Motosiklet Federasyonu ev sahipliğinde 10-13 Mart tarihleri arasında Kayseri’de düzenlenecek FIM Dünya Kar Motosikleti Şampiyonası tanıtımı Feriye Ortaköy’de düzenlenen etkinlikle gerçekleşti. Toplantının ardından İhlas Haber Ajansı (İHA) mikrofonuna konuşan Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar, Kar Motosiklet Şampiyonası hakkında düşüncelerini aktardı. Dünya Kar Motosikleti Şampiyonası’nı Türkiye’de düzenlenecek olmasının gururu ve mutluluğunu yaşadığını ifade eden Yunus Uçar, “Türkiye motosiklet federasyonu olarak tüm dünyada ilgiliyle izlenen ve keyifle izlenen çok büyük bir adrenalin, heyecan içeren Dünya Kar Motosikleti Şampiyonası’nı ülkemize kazandırmanın ve ülkemizde yapıyor olmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bu noktada potansiyel olarak 1.2 milyar motorsporları izleyicisine, 100’e yakın ülkede de canlı yayınlarla tüm motorsporları severlere bu organizasyonu Erciyes ismi ile beraber, Kayseri ismi ile beraber, Türkiye ismi ile beraber duyuruyor olacağız. Bu organizasyonun en önemli hedeflerinden bir tanesi hem sportif performans olarak kar motosikleti şampiyonu, hem de şampiyonada yarışacak sporcuları yetiştirmek, hem de bir ülkemizde kayak merkezlerini tüm dünyanın vitrinine çıkarmak ve tanıtmak. Umut ediyorum ki her iki imkanı, her iki fırsatı da bu güzel organizasyonla gerçekleştirmiş olacağız” şeklinde konuştu.

“Bunu pistte yaptık, motokrosta yaptık bunu şimdi kar motosikletinde yapıyor olacağız”
Yarışların tamamında, uluslararası bize bir “white kart” yani özel katılım hakkı verilir. Bu noktada elbette ki Türk sporcularının yer almasını da sağlayacağız. Bizim temel hedefimiz bu organizasyonları ülkemizde yapmak suretiyle, bu organizasyonda ve benzer organizasyonlarda dünyayla rekabet edebilecek sporcuları yetiştirebilmek ve geliştirebilmek. Bunu pistte yaptık, motokrosta yaptık bunu şimdi kar motosikletinde yapıyor olacağız” dedi.

Abone Ol 

Erciş'te öğrencilerin muhteşem koreografisi! Yaptıkları kalple kutladılar

Toz kâbusu! Maskesiz dışarı çıkmayın: Göz gözü görmüyor, araçlar çamura bulandı

Kız arkadaşıyla yürüyordu! Arkasına yaklaştı sonrası korkunç

Yüksekova'da 5 metrelik kar tünelleri! Görenler adeta büyüleniyor

Ekmek yediği yere ihanet etti! Emekli zabıta, Suriyeli çobanın korkunç saldırısında can verdi

Hakkari'de belirsiz cisim patladı: 1 kişi yaralandı

Okul müdürü cinayeti! Bu nasıl vahşet: İnsan izlerken yüreği parçalanıyor