Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Van’dan ilginç görüntüler! Kuşlar, koyunların üstünde durarak besleniyor

Van’da nüfusun büyük bölümünün hayvancılıkla uğraştığı bilinirken, bölgede yaklaşık 3,5 milyon küçükbaş hayvan bulunuyor. İlkbahar mevsimiyle birlikte yaylalara çıkan bu sürüler, yaz boyunca yaylalarda yaşıyor. Van’ın Muradiye ilçesine bağlı Han Mahallesi sakinleri de hayvanlarını meralara çıkararak otluyor.

Merada otlayan hayvanların üzerine konan kuşlar, koyun ve keçilerin üstündeki parazit ve böcekleri yiyerek besleniyor. Küçükbaş hayvanlar, üzerlerine konan bu kuşlardan rahatsız olmamakta ve hatta kuşların daha fazla böcek yakalaması için hareketsiz durarak kolaylık sağlıyor. Bu doğal ilişki, özellikle sığırcık, küçük karga ve saksağanın koyunların üstündeki böcekleri yeme anlarıyla dikkat çekiyor.

AW257072_01

VAN’DA KÜÇÜKBAŞ HAYVANCILIK VE EKOSİSTEM DENGESİ

Hayvancılık, doğal ekosistem dengesinin korunmasında önemli bir rol oynuyor. Küçükbaş hayvanlar ve kuşlar arasındaki bu simbiyotik ilişki, hem hayvanların sağlıklı kalmasına yardımcı oluyor hem de kuşların besin ihtiyaçlarını karşılıyor. Bu durum, bölgedeki ekolojik dengenin korunmasına katkı sağlıyor.

Muradiye’deki Han Mahallesi sakinlerinin hayvanlarını otlatma süreçlerinde gözlemledikleri bu ilişki, doğanın mükemmel uyumunu bir kez daha gözler önüne seriyor. Özellikle sığırcık, küçük karga ve saksağanın koyunların üstündeki böcekleri yemesi, bu uyumun güzel bir örneğidir.

Küçükbaş hayvancılık ve kuşlar arasındaki bu doğal ilişki, hem hayvancılıkla uğraşanlar için hem de doğa meraklıları için dikkat çekici ve önemlidir. Bu tür doğal dengelerin korunması, sürdürülebilir tarım ve hayvancılık için kritik öneme sahiptir.

AW257072_02
AW257072_03
AW257072_04
AW257072_05
AW257072_06
AW257072_07
AW257072_08
AW257072_09

DİĞER VİDEOLAR