02:00
Korkut ilçesine bağlı Yünören köyünde yaşayan çiftçi Hıyasettin Senem (56), geçtiğimiz ylıl mantar toplarken tarlasında 40 kilo ağırlığında ilginç taşlar buldu.
Senem, bulduğu taşların göktaşı olmasından şüphelenerek, incelenmek üzere İzmir 9 Eylül Üniversitesi’ne gönderdi.
Yapılan analizde taşların kondrit cinsinden göktaşı olduğu tespit edildi.

“LABORATUVARA İNCELEMEYE GÖNDERDİK”
Elinde irili ufaklı yaklaşık 20 adet göktaşı olduğunu söyleyen Hıyasettin Senem, “Geçen sene mantar toplamaya çıktığım tarlada taş buldum. Bu taşlar benim dikkatimi çekmişti. Bu taşların göktaşı olabileceğinden şüphelendik ve İzmir 9 Eylül Üniversitesi’nde bulunan laboratuvara incelemeye gönderdik. Çıkan sonuçlarda elimizdeki taşların göktaşı olduğu belgelendi. Şu an elimizde 40 kilo göktaşı var. Yapılan analizler sonucunda kondrit cinsinden göktaşı olduğu kesin tespit edildi” dedi.






Van’da tarihi eserler aslına uygun onarılıyor
1
Muş’ta feci kaza! İki otomobil kafa kafaya çarpıştı, çok sayıda yaralı var
2
Bitlis’te feci kaza! Traktörün altında kalan sürücü hayatını kaybetti
3
Hakkari’de korkutan trafik kazası! Sürücüler yaralandı
4
Bitlis, Muş ve Hakkari’de kar yağışı! Yollar ulaşıma kapandı
5
Hakkari’de kamyonetler çarpıştı! Ağır yaralılar var
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.