Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erdoğan’dan İsrail-İran ateşkesiyle ilgili ilk açıklama: Bu katliam bitmeli

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hollanda’nın Lahey kentinde düzenlenecek NATO Devlet ve Hükûmet Başkanları Zirvesi’ne katılmak üzere hareketinden önce Esenboğa Havalimanı’nda basın toplantısı düzenledi. Gündeminde İsrail-İran gerilimi ve ateşkes görüşmeleri vardı.

ATEŞKES MUTABAKATI MEMNUNİYETLE KARŞILANDI

İsrail ile İran arasında yaşanan gerilim ve Gazze’deki ateşkes görüşmelerine ilişkin konuşan Erdoğan, “Dün gece geç saatlerde taraflar arasında ateşkes sağlanmasına dair mutabakata ulaşıldığı haberini memnuniyetle karşılıyoruz. Tüm tarafları ateşkese tam riayet etmeye davet ediyoruz” dedi.

recep tayyip erdoğan

“BÖLGEMİZ BİR SAVAŞIN YÜKÜNÜ KALDIRAMAZ”

Erdoğan, bölgedeki savaş riskinin küresel sonuçlar doğurabileceğine dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:

“Bölgemiz, etkileri tüm dünyada hissedilecek bir savaşın yükünü kaldıramaz. Ellerin tetikten çekilmesi ve ihtilafların çözülmesi için diplomasiye şans tanınması en doğru, hayırlı ve akılcı tavır olacaktır.”

recep tayyip erdoğan

“TÜRKİYE DİPLOMASİDEN YANA İLKELİ TAVRINI SÜRDÜRECEK”

Türkiye’nin uluslararası hukuk ve diplomasi temelli bir dış politika izlediğini belirten Erdoğan, “Türkiye olarak uluslararası hukuku gözeten, diplomasiye öncelik veren ilkeli tavrımızı kararlılıkla sürdüreceğiz” diyerek mesaj verdi.

recep tayyip erdoğan
recep tayyip erdoğan
recep tayyip erdoğan
recep tayyip erdoğan

DİĞER VİDEOLAR