Van-Bitlis Karayolu’nda etkili olan kar yağışı, Akdamar Adası ile Akamamar Mahallesi arasında sürücülere zor anlar yaşattı.
Sadece 15 dakika süren yoğun kar yağışının ardından, hava tekrar güneşli hale geldi.
Kar nedeniyle yolun kısa bir süreliğine zorlu hale gelmesi, sürücülere dikkatli olmaları gerektiğini hatırlattı.
Akdamar Adası ve çevresindeki bu hava durumu değişikliği, bölgeyi ziyaret edenler için de sürpriz oldu.
YOLLAR ULAŞIMA KAPANDI
Başkale’de günlerdir etkili olan sıcak hava yerini kar yağışına bıraktı.
İl merkezine 116 kilometre uzaklıkta bulunan Başkale ilçesinde gece saatlerinde yağan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi.
İlçe merkezinde 20, kırsal mahallelerde ise 50 santimetreyi geçen kar kalınlığı ve tipi nedeniyle 46 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı.
Kapalı yolların tekrar açılması için Karayolları, Van Büyükşehir Belediyesi ve Başkale Belediyesi karla mücadele ekipleri çalışma başlattı.











