02:00
İsrail ordusu, İran’ın nükleer programına yönelik önleyici bir saldırı düzenlediğini açıkladı. Ordudan yapılan açıklamada, operasyonun hassas, kombine ve hedefe yönelik bir saldırı olduğu vurgulandı.
NETANYAHU: NÜKLEER ZENGİNLEŞTİRMENİN KALBİNE VURDUK
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, saldırının ardından yaptığı açıklamada, “İran’a karşı operasyon gerektiği kadar sürecek. İran’ın nükleer zenginleştirme programının kalbine saldırdık. Natanz Nükleer Tesisi’nde görevli bilim insanlarını hedef aldık” ifadelerini kullandı.

İRAN’DAN SERT TEPKİ: AĞIR BEDEL ÖDEYECEKLER
İran Genelkurmay Sözcüsü, saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, “Misilleme kaçınılmazdır. İsrail ve ABD bu saldırının ağır bedelini ödeyecek” dedi. İran’ın karşılık için harekete geçebileceği mesajı bölgedeki tansiyonu daha da yükseltti.

TRUMP: İSRAİL’İ KORUYACAĞIZ
ABD Başkanı Donald Trump, saldırıyı önceden bildiklerini belirterek, “İran herhangi bir karşılık verirse İsrail’i korumak için gerekeni yaparız” ifadelerini kullandı. Trump’ın bu açıklaması, Washington’un Tel Aviv’e desteğinin süreceğini gösterdi.

ORTADOĞU’DA GERİLİM TIRMANIYOR
İsrail’in saldırısı ve İran’ın sert tepkisi, Orta Doğu’da yeni bir çatışma dalgası endişesini artırdı. Uzmanlar, her iki tarafın da atacağı adımların bölgedeki dengeleri köklü şekilde etkileyebileceğine dikkat çekiyor.

CANLI BLOG: SON GELİŞMELER
İsrail ve İran arasında yaşanan son gelişmeleri sizler için canlı blog olarak aktarıyoruz. Güncel bilgileri görebilmek için sayfayı sık sık yenileyiniz.
23:20 – El Mayadeen: “İran topraklarından atılan füzelerin İsrail’e ulaşması 10 dakika sürdü.”
23:17 – ABD’li yetkili “ABD ordusu, İran’ın İsrail’e misilleme olarak ateşlediği füzeleri durdurmaya yardımcı oluyor” açıklamasında bulundu.
23:10 – Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) Başkanı Rafael Grossi, “İran’ın Natanz nükleer tesisinin içinde radyoaktif ve kimyasal kirlilik bulunuyor ama tesisin dışında radyasyon seviyesinde artış yok” dedi.
23:06 – İsrail ordusundan yapılan açıklamada, “İran, İsrail’e 100’den az füze fırlattı. Bunların çoğu engellendi veya yetersiz kaldı” denildi.
23:03 – İsrail Savaş Kabinesi, İran’ın gerçekleştirdiği füze saldırısına verilecek yanıtı değerlendirmek üzere acil olarak toplandı.
22:54 – İsrail donanması, Gazze’de balık tutmaya çalışan Filistinlilere ateş açıyor.
22:49 – Netanyahu, Trump ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
22:47 – Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu: “İran’ın %60 saflıkta uranyum ürettiği yer üstü tesisi tamamen imha edildi.”
22:42 – İsrail Hava Kuvvetleri ülkenin güneyindeki Eilat’ta yüksek alarm durumuna geçti.
21:37 – İran’ın İsrail’e yönelik füze saldırısında 21 kişi yaralandı.
10:35 – Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu: “İran’ın Natanz tesisinde radyoaktif kirlenme tespit edildi.”
22:20 – İsrailli üst düzey yetkili: “Amerikan güçleri, İran saldırısında füzelerin imha edilmesine katılıyor.”
22:18 – İsrail Ordusu İç Cephe Komutanlığı: “İran’ın balistik füze saldırısı sona erdi. Siviller artık sığınaklarını terk edebilir.”
22:11 – İsrail Savunma Bakanı: “İran rejimi yaptığı eylemlerin bedelini ağır ödeyecek.”
22:09 – İsrail Savunma Bakanı: “İran, sivil bölgelerdeki hedeflere füze atarak kırmızı çizgileri ihlal etti.”
21:56 – Reuters’e konuşan İranlı üst düzey yetkili: “Siyonist düşman, liderlerimizi, bilim adamlarımızı ve halkımızın evlatlarını öldürmenin ağır bedelini ödeyecek.”
21:55 – İran’ın İsrail’e yönelik 130 balistik füzeden oluşan üçüncü parti saldırısı başladı.
21:50 – İran Devrim Muhafızları Ordusu tarafından yapılan açıklamada, “İşgal altındaki topraklarda bulunan Siyonist rejime ait onlarca askeri hedefe, üsse ve havaalanlarına yönelik ‘Gerçek Vaad 3’ operasyonu başlatıldı” denildi.
21:38 – İsrail ordu radyosu İran’ın füze saldırısında 7 yeri isabet aldığını duyurdu.
21:26 – İsrail medyasından yer alan habere göre; Tel Aviv’de Savunma Bakanlığı binasının yanına roket düştü.
21:24 – İran lideri Ali Hamaney şu açıklamayı yaptı: “Siyonist rejim çok büyük bir hata yaptı. Bunun sonucunda perişan olacaktır.”
21:15 – İsrail ordusu, İran’dan İsrail’e doğru füzelerin ateşlendiğini açıkladı. İsrail ordu sözcülüğünden yapılan açıklamaya göre, İran’dan İsrail’e doğru füzeler ateşlendi. Hava savunma sistemlerinin füzeleri önlemeye çalıştığına dikkat çekilen açıklamada, İsrail vatandaşlarına sığınaklarda kalmaları çağrısı yapıldı. Ayrıca, İsrail’deki cep telefonlarında uyarı alarmları çalarak, “sığınaklara gidilmesi” talimatı gönderildi.
21:14 – İsrail Ordusu “Sığınaklara gidin” çağrısı yaptı.
20:33 – Iran Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney, “Silahlı kuvvetler kararlılıkla hareket edecek ve alçak Siyonist rejimi perişan edecek. Siyonist rejim bu cinayetten sağ kurtulamayacak. İran milleti emin olsun, bu konuda asla taviz verilmeyecek” dedi.
20:29 – ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray’da Durum Odası’nda gerçekleşen ulusal güvenlik toplantısına girmeden önce Axios’a bir açıklama yaptı. İsrail’in saldırısının nükleer anlaşmayla ilgili diplomasiyi tehlikeye atıp atmadığı sorusuna yanıt veren Trump, “Öyle düşünmüyorum, belki de tam tersi, belki şimdi ciddi bir şekilde müzakere edeceklerdir.” değerlendirmesini yaptı. ABD Başkanı, “İran’a 60 gün verdim, bugün 61. gün. Şimdiye dek bir anlaşma yapmaları gerekirdi. 60 günde onları bir anlaşmaya ikna edemedim ama anlaşma yapmaları gerekirdi. Belki şimdi yaparlar.” şeklinde konuştu. Trump ayrıca İsrail’in İran’a yönelik saldırılarında Amerikan silahlarını ve ekipmanlarını kullandığını vurgulayarak, “Dün, büyük bir gündü.” yorumunu yaptı
20:19 – İsrail Ulusal Güvenlik Konseyi Başkanı Tzachi Hanegbi, “İsrail’in saldırılarının nihai hedefi, İran’ı askeri baskı yoluyla nükleer programını tamamen ortadan kaldırmaya razı hale getirmek. İsrail’in İran’ın siyasi liderini hedef alma gibi bir niyeti yok” dedi.
20:13 – İsrail’in İran’a düzenlediği hava saldırılarında can kaybı artıyor. Tebriz’de 18 kişi öldü, Tahran’da 78 kişi hayatını kaybetti. Çok sayıda askeri nokta hedef alınırken, yaralı sayısı 364’e yükseldi. Saldırılar sürüyor.
19:02 – İsrail, sabaha karşı İran’ın başkenti Tahran, Tebriz, İsfahan’daki Natanz Nükleer Tesisi ile Loristan, Kirmanşah, Şiraz, Huzistan, Hemedan ve Kum kentlerine saldırılar düzenlemişti. Natanz’daki nükleer tesiste sızıntı olmadığı bilgisi verilmişti. Saldırılarda İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Muhammed Bakıri, Devrim Muhafızları Genel Komutanı Tümgeneral Hüseyin Selami, Hatemul Enbiya Merkezi Karargah Komutanı Gulamali Reşid, Devrim Muhafızları Hava ve Uzay Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Emir Ali Hacızade dahil üst düzey askeri yetkililer ile 6 nükleer bilim insanı hayatını kaybetmişti. İsrail’in Tahran’daki saldırılarında sivil yerleşim yerleri de vurulurken aralarında kadın ve çocukların da olduğu 78 kişinin yaşamını yitirdiği, 329 kişinin de yaralandığı belirtilmişti. Tebriz’deki saldırılarda da şu ana kadar 8 kişi hayatını kaybetti, 12 kişi yaralandı. İsrail, saldırıların devam edeceğini açıklamıştı.
18:32 – Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı’nın (UAEA) sosyal medya platformu X hesabından yapılan paylaşıma göre, Grossi, İsrail’in İran’a düzenlediği hava saldırılarına ilişkin açıklama yaptı. Grossi, İsfahan’daki Natanz nükleer tesisinin dışındaki radyasyon seviyelerinin değişmediğini belirterek, tesis içinde mevcut olan radyoaktif kirlilik türünün, özellikle alfa parçacıklarının uygun önlemlerle yönetilebilir olduğunu ifade etti.
18:05 – İran’ın başkenti Tahran ve Kum kentlerinde yeni patlama sesleri duyuldu. Patlamayla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.
17:53 – İsrail ordusunun, İran’a yönelik saldırılarına devam ettiği bildirildi. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), İran’ın balistik füze fırlatma rampalarını vurduğunu açıkladı.
17:36 – İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, İran halkının Avrupa Birliği’nden ve uluslararası kamuoyunun genelinden İsrail’in saldırısını kınamasını beklediğini söyledi. AFP haber ajansının bakanlıktan yapılan yazılı açıklamadan aktardığına göre, İtalyan mevkidaşı Antonio Tajani ile bir telefon görüşmesi gerçekleştiren Arakçi, “İran hükümeti ve halkı, uluslararası kamuoyunun özellikle de Avrupa Birliği’nin bu canice saldırıyı kınamasını bekliyor” dedi.Arakçi, İran’ın üst düzey subayların ve bilim insanlarının öldürüldüğü saldırıya “kararlı” bir yanıt vereceğinin altını çizerek, “İran’ın İsrail rejiminin saldırılarına yanıtı kararlı ve kesin olacak” ifadelerini kullandı. Arakçi Kuveyt Dışişleri Bakanı Abdullah Ali el Yahya’yla da bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. İranlı bakan görüşmede, “İran İslam Cumhuriyeti, tüm kararlılığıyla egemenliğini, halkını ve ulusal güvenliğini müdafaa etmek için harekete geçecek, Siyonist rejimin yasa dışı ve korkakça saldırılarına kararlı bir şekilde yanıt verecektir” diye konuştu.
16:34 – İsrail Başbakanlık Basın Ofisinden yapılan yazılı açıklamada, Netanyahu’nun İran’a saldırıların başlamasından bu yana Almanya Başbakanı Friedrich Merz, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Hindistan Başbakanı Narendra Modi ile telefonda görüştüğü belirtildi. Görüşmelerde, Merz, Macron ve Modi’nin “İran’ın yok etme tehdidi karşısında İsrail’in savunma ihtiyaçlarına anlayış gösterdiği” savunuldu. Netanyahu’nun ilerleyen saatlerde ABD Başkanı Trump, Rusya Devlet Başkanı Putin ve İngiltere Başbakanı Starmer ile telefonda ayrı ayrı görüşmesinin beklendiği ifade edildi.
16:23 – ABD Başkanı Donald Trump, Wall Street Journal gazetesine “saldırıdan haberi” olduğunu açıkladı. İsrail’in İran’a yönelik saldırısına ilişkin Trump, ABD’nin saldırı öncesinde ne tür bir uyarı aldığına yönelik soruya “Uyarı mı? Uyarı değildi. Biz neler olup bittiğini biliyorduk” cevabını verdi.
16:16 – İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun, ABD Başkanı Donald Trump ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşeceği açıklandı.
15:57 – Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İsrail tarafından İran’a yönelik başlatılan hava saldırıları sonrasında hava yolu işletmeleri tarafından gerekli tedbirlerin alındığını, riskli hava sahalarının kullanılmaması yönünde uçuş rotalarının yeniden planlandığını bildirdi. Uraloğlu, sosyal medya hesabından konuya ilişkin yaptığı açıklamada, sabah erken saatlerde İsrail tarafından İran’a yönelik başlatılan hava saldırıları ve bölgedeki güvenlik risklerinin artması nedeniyle İsrail, İran, Suriye ve Irak hava sahalarının geçici olarak hava trafiğine kapatıldığını ifade etti. Yayınlanan NOTAM’lar dahilinde İsrail, Tahran ve Bağdat hava sahalarının kapalı olacağı bilgisini paylaşan Uraloğlu, şunları kaydetti: ”Yaşanan gelişmeler doğrultusunda Sivil Havacılık Genel Müdürlüğümüz ve ilgili hava yolu işletmelerimiz tarafından gerekli tedbirler alınmış, riskli hava sahalarının kullanılmaması yönünde uçuş rotaları yeniden planlanmıştır. Yolcu ve ekip güvenliği öncelikli değerlendirilmekte olup, sürece ilişkin kriz masası çalışmaları da devam etmektedir. Mevcut durumda risk altında olan herhangi bir yolcu ya da personel bulunmamaktadır. Başta Türk Hava Yolları olmak üzere ilgili hava yolu işletmelerimiz, 16 Haziran Pazartesi gününe kadar İran, Irak, Suriye ve Ürdün’e yönelik seferlerini iptal etmiştir.”
15:40 – Hizbullah, İsrail’in destekçisi İran’a yönelik saldırıları kınayarak, Tel Aviv yönetiminin bölgede çatışmaları şiddetlendirecek bir tutum sergilediğini belirtti. Hizbullah lideri Naim Kasım, İran’a “kendini savunmak için atacağı tüm adımlarda ve alacağı tüm önlemlerde ve tercihlerinde” destek vereceğini kaydetti. Hizbullah’tan yapılan açıklamada, İsrail’in saldırıları “acımasız” olarak tanımlanırken, “Bu düşman hiçbir mantığa veya yasaya uymuyor. Sadece cinayet, ateş ve yıkım dilini biliyor” denildi.
15:21 – İsrail’in başta ABD ve İngiltere olmak üzere dünya çapında büyükelçiliklerini kapatmaya başladığı kaydedildi. İsrail Dışişleri Bakanlığı, İran’a düzenlenen saldırıların ardından güvenlik gerekçesiyle elçiliklerin kapatıldığını ve konsüler hizmetlerin askıya alındığını duyurdu. Kapatılan büyükelçilikler arasında Almanya, Rusya, Ukrayna, İsveç, Norveç, Nijerya ve Fransa konsoloslukları da bulunuyor.
15:17 – New York Times’ın (NYT) haberine göre, İran’da İsrail’in saldırıları sonucu şu ana kadar en az 78 kişi hayatını kaybetti. Haberde, yaralı sayısının 308 olduğu bilgisi paylaşıldı. İranlı yetkililer, ölü ve yaralı sayısına ilişkin henüz resmi bir açıklama yapmadı.
15:01 – Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İsrail’in İran’a yönelik saldırısına ilişkin açıklama yaptı. İsrail’in kendini savunma hakkı olduğunu belirten Macron, tarafların gerilimi tırmandırmaması gerektiğini kaydetti. Fransız lider, bölgede istikrarın bozulmaması için çatışmanın sürmemesi gerektiğini bildirdi.
14:51 – İsrail basını, istihbarat servisi Mossad’ın saldırı öncesinde İran’ın hava savunma sistemlerine birinci şahıs görüşlü (FPV) dronlarla saldırdığı bilgisini paylaştı. Mossad’ın operasyona 8 ay hazırlandığını belirten kaynaklar, İsrail ajanlarının İran topraklarına sızarak dron “ürettiğini” ve saldırı öncesinde hava savunma bataryalarını vurduğunu kaydetti. İddiaya göre Mossad, saldırı için İran’da gizli bir dron üretim merkezi kurdu. Mossad’ın basınla paylaştığı öne sürülen görüntülerde, 2 ajanın FPV dronlarla İran’a ait savunma sistemlerini etkisiz hale getirdiği görüldü.
14:40 – ABD Başkanı Donald Trump, Truth Social hesabından yeni bir mesaj paylaşarak 2 ay önce İran’a yeni bir nükleer anlaşma yapmak için 60 günlük ültimatom verdiğini söyledi. İran’ın bu anlaşmayı yapması gerektiğini belirten Trump, “Bugün 61. gün. Onlara ne yapacaklarını söyledim ancak onlar yapmadı. Şimdi, belki 2. bir şansları olabilir” diye yazdı.
14:34 – İsrail ile İran Cumhuriyeti Devleti arasında yaşanan gerginlikten dolayı Türkiye ile sınır olan İran Devletine İsrail tarafından yapılan hava saldırıları sonucunda birkaç kent vuruldu. İran’da iş ve gezi amaçlı bulunan bulunan Türk vatandaşları ise Hakkari’nin Yüksekova ilçesinin Esendere Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye giriş işlemlerine başladı.
14:24 – İsrail Ordu Sözcüsü Effie Defrin, İran’a yönelik saldırıları sürdürdüklerini belirterek “Uzun sürecek bir operasyona hazırlanmamız gerekiyor.” dedi. Saldırılarda İsfahan eyaletindeki Natanz Nükleer Tesisini hedef aldıklarını söyleyen Defrin, bu tesisi “önemli ölçüde vurduklarını” savundu. İsrail ordusunun İran’a yönelik hava saldırılarını sürdürdüğünü kaydeden Defrin, “Uzun sürecek bir operasyona hazırlanmamız gerekiyor.” ifadesini kullandı. Defrin, İran’ın saldırılara misilleme yapmayı planladığını, Tahran’ın bu planlarını “takip ettiklerini ve gerekli hazırlıkları yaptıklarını” aktardı.
14:00 – İsrail iç istihbaratı Şin Bet, tüm bakanların kamusal alanlara çıkmasını ve çevrimiçi mesajlaşma uygulaması WhatsApp’ı kullanmasını yasakladı.
13:45 – Pegasus Hava Yolları, İsrail’in İran’a yönelik saldırısı nedeniyle İran, Irak ve Ürdün seferlerinin geçici süre iptal edildiğini, Lübnan uçuşlarının ise gün doğumundan sonra iniş yapacak şekilde planlandığını duyurdu. Pegasus’tan yapılan açıklamada, İran, Irak, Ürdün kalkışlı ve varışlı seferlerde seyahat planı olan yolculara ilave haklar tanındığı, 30 Haziran’a kadar olan uçuşlar için kesintisiz iptal, ücretsiz değişiklik veya açığa alma yapılabileceği kaydedildi. Açıklamada, “Orta Doğu’da yaşanan olağanüstü durum sebebiyle İran seferlerimiz 19 Haziran 2025, Irak ve Ürdün seferlerimiz ise 16 Haziran 2025 günü dahil olmak üzere iptal edilmiştir. Lübnan seferlerimiz ise olası riskler göz önüne alınarak gün doğumundan sonra iniş yapacak şekilde planlanmaktadır” ifadelerine yer verildi.
13:34 – Suriye, İsrail’in İran’a yönelik saldırılarının ardından saat 15.00’a kadar hava sahasını kapattığını duyurdu.
13:18 – İran basını, İsrail’in Natanz Nükleer Tesisi’ne yeni bir saldırı düzenlediğini bildirdi. Tesis, dün gece de hedef alınmış, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu İran’ın nükleer bilim insanlarını vurmayı amaçladıklarını dile getirmişti.
13:13 – İsrail ordusu, İran’ın insansız hava aracı (İHA) saldırısını sürdürdüğünü bildirdi. Ordudan yapılan açıklamada, hava kuvvetlerinin İran İHA’larını durdurmak için operasyona devam ettiği ifade edildi. Şu ana kadar 200’den fazla İHA’nın etkisiz hale getirildiğini duyuran İsrail ordusu, hava savunma sistemlerinin alarm durumunda olduğu bilgisini paylaştı.
12:56 – ABD Başkanı Donald Trump, İsrail’in İran’a yönelik saldırılarına ilişkin yeni bir açıklama yaptı. Trump, İran’a nükleer anlaşma için defalarca kez şans verdiğini belirterek, Tahran yönetiminin buna rağmen anlaşmayı tamamlayamadığını kaydetti. Anlaşmanın yapılmaması durumunda İran’ın kötü şeyler yaşayacağını söylediğini vurgulayan Trump, İsrail’in “çok daha fazlasını yapabileceğini” ifade etti. Truth Social hesabından paylaşım yapan Trump, bazı İranlı yetkililerin cesurca konuştuğunu bildirerek, “Şimdi hepsi ölü. Ve durum daha kötüye gitmeye devam edecek. Şimdiden çok fazla ölüm ve yıkım yaşandı. Ancak hala bu katliamı durdurmak için zaman var” mesajını paylaştı. ABD Başkanı, İsrail’in gelecek saldırılarının çok daha sert olacağı bilgisini verdi ve İran’a çok geç olmadan nükleer anlaşmayı kabul etmesi çağrısı yaptı.
12:55 – İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, sosyal medya hesabından saldırılara ilişki bir açıklama yaparak, “Siyonist rejimin canice saldırısı gerçekleşir gerçekleşmez, cumhurbaşkanı ve hükümet ekibi olay yerinin yönetimini devraldı ve bu konuda bakanlar kurulu özel bir toplantı yaptı. Siyonist rejim bugünkü eyleminden pişmanlık duyacak” ifadelerini kullandı. Pezeşkiyan’ın kısa bir süre sonra halka seslenmesi bekleniyor.
12:29 – AFP’nin haberine göre, İsrail İran’ın kuzeyine yeni bir hava saldırısı düzenledi. Dış basında İsrail uçaklarının Tebriz’i vurduğu öne sürüldü. İran’ın yarı resmi Tasnim haber ajansı, saldırı haberini doğrulayarak İran’ın Doğu Azerbaycan bölgesinin İsrail uçaklarınca hedef alındığını kaydetti. İran, İsrail’in saldırılarına ilişkin Birleşmiş Milletler’e (BM) mektup göndererek, Güvenlik Konseyi’nin acil toplanmasını talep etti. İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi’nin kaleme aldığı mektupta, İsrail’in saldırısının “savaş ilanı” anlamına geldiği vurgulandı.
12:26 – İsrail’de İran’ın misilleme saldırısı nedeniyle güvenlik alarmı verilmesi sonrası Tel Aviv’deki Ben Gurion Havalimanı’nda uçuşlar iptal edildi. İran’ın misillemesine tedbir olarak havalimanındaki uçaklar hasar almamaları için başka ülkelere gönderilirken, yolcular Ben Gurion’dan ayrıldı.
12:22 – İsrail ordusunun İran’ın başkenti Tahran’a düzenlediği hava saldırısında İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney’in danışmanı Ali Şemhani’nin ağır yaralandığı duyuruldu. İran basınında yer alan haberlere göre saldırı Şemhani’nin ikamet ettiği yere düzenlendi. Haberde, doktorların tüm müdahalelerine rağmen Şemhani’nin durumunun henüz stabil hale gelmediği belirtildi. Şemhani’nin bilincinin kapalı olması nedeniyle doktorların hayatta kalma ihtimalinin düşük olduğunu belirtikleri ifade edildi.
12:17 – KKTC Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Ekonomik İşbirliği Teşkilatının (EİT) İran’ın Hamadan şehrinde düzenlediği “3. EİT Sağlık Turizmi Konferans ve Fuarları” etkinliğine katılan Ulusal Birlik Partisi milletvekili Ahmet Savaşan başkanlığında, Dr. Remzi Gardiyanoğlu ve Dr. Hakan Ataç’tan oluşan KKTC heyetinin, İsrail saldırıları nedeniyle hava yoluyla ülkelerine dönemediği belirtildi. Türkiye’nin Tahran Büyükelçiliğinde misafir edilen heyetin güvende olduğu bildirilen açıklamada, “Heyetimizin mümkün olan en kısa sürede ve en güvenli şekilde ülkemize dönüşlerinin temin edilmesi maksadıyla Bakanlığımızın yoğun çalışmaları sürmektedir” ifadesi kullanıldı.
12:14 – İran’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, İsrail’in saldırılarında hayatını kaybeden üst düzey yetkililerin yerine atamalar yaptı. Yaşamını yitiren Devrim Muhafızları komutanları Tümgeneral Hüseyin Selami ve Tümgeneral Gulam Ali Reşid ile Geneykormay Başkanı Muhammed Bakıri’nin yerine atamalar yapıldı. Hamaney, yayınladığı kararnamelerle, Selami’nin yerine İslam Devrim Muhafızları Ordusu Komutanı olarak Muhammed Pakpur’u, Muhammed Bakıri’nin yerine ise Silahlı Kuvvetler Genelkurmay Başkanı olarak Abdurrahim Musavi’yi atadı.
12:04 – İsrail’in İran’a yönelik saldırıları sonrası Almanya’da Federal Güvenlik Kabinesi sabahın erken saatlerinde acil bir toplantı gerçekleştirdi. Almanya Başbakanlık Enformasyon Dairesi, Almanya Başbakanı Friedrich Merz’in İsrail’in İran’a yönelik saldırılarına ilişkin açıklamasını kamuoyu ile paylaştı. Açıklamada, İsrail’in İran’a yönelik saldırılarının hemen ardından Almanya Federal Güvenlik Kabinesi’nin Başbakan Friedrich Merz başkanlığında sabahın erken saatlerinde acil bir toplantı gerçekleştirdiği kaydedildi.
11:51 – İran halkı, İsrail’in düzenlediği saldırıları protesto etmek için sokaklara akın etti. İran medyası, başkent Tahran ve ülkenin dini merkezi Kum başta olmak üzere çok sayıda şehirde geniş katılımlı gösteriler düzenlendiğini duyurdu. Gösterilerde İsrail’den intikam alınmasını talep eden protestocular, saldırılarda yaşamını kaybedenleri andı.
11:49 – Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e İsrail ile İran arasında yaşanan gerginliğe ilişkin sürekli bilgi verildiğini kaydederek, “Rusya, gerginliğin keskin bir şekilde tırmanmasından endişe duyuyor ve bunu kınıyor” ifadesini kullandı. Sözcü Peskov, Rusya Dışişleri Bakanlığının, Putin’in talimatıyla yakında İsrail ile İran arasındaki durum konusunda ayrıntılı açıklama yapacağını belirtti.
11:45 – Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) Başkanı Rafael Mariano Grossi, İsrail’in İran’daki nükleer tesislere yönelik saldırılarının uluslararası hukuka aykırı olduğunu belirterek, “İlgili makamlara, durumu değerlendirmek ve İran’da güvenlik, emniyet ve (nükleer silahların) yayılmasının önlenmesini sağlamak amacıyla en kısa sürede seyahate hazır olduğumu bildirdim” dedi. İran’ın, Natanz nükleer santralinin vurulduğu bilgisini kendileriyle paylaştığını kaydeden Grossi, nükleer tesislerin hiçbir şart ve koşulda hedef alınmaması gerektiğini birçok kez vurguladığını söyledi. Grossi, nükleer tesislerin hedef alınmasının uluslararası hukuka, Birleşmiş Milletler Güvenlik Kurulu (BMGK) kararlarına ve Ajansın kanunlarına aykırı olduğunun altını çizdi.
11:25 – İsrail ordusuna bağlı İç Cephe Komutanlığı, ülkedeki halkın sığınaklarda ya da buralara yakın bölgelerde durmasına gerek kalmadığını bildirdi. İç Cephe Komutanlığı yaptığı yazılı açıklamada, İsraillilerin sığınaklarda ya da buralara yakın yerlerde durmalarına ilişkin yaptığı uyarıyı kaldırdı. Öte yandan İsrail basını, İran’ın bu sabahki saldırıya misilleme için gönderdiği 100’den fazla kamikaze insansınız hava aracının (İHA) İsrail toprakları dışında imha edildiğini yazdı. Haberde, İran’ın gönderdiği İHA’ların Suriye ve Ürdün üzerinde imha edildiği aktarıldı. İran’ın gönderdiği İHA’ların tamamın İsrail toprakları dışında imha edildiğine ilişkin Tel Aviv’den henüz resmi açıklama yapılmadı.
11:18 – İsrailli bir yetkili, ABD merkezli medya kuruluşu CNN’e “İsrail’in İran’ı şaşırtmak için ‘aldatma operasyonu’ başlattı” açıklamasında bulundu. Yetkili, İsrail’in İran liderliğini ve İsrail halkını saldırı olmayacağına inandırmak amacıyla özel bir operasyon gerçekleştirdiğini belirtti ve saldırılar öncesinde gerçekleşen operasyonu “aldatma operasyonu” olarak adlandırdı. Operasyonun analistleri “kandırmayı” içerdiğini aktaran yetkili, “böylece İran’ı şaşırtmayı başardık” dedi. Yetkili, planın sadece “birkaç gizli ortağı” olduğunu ve İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu’nun ofisi tarafından İran ve İsrail’deki söylemleri etkilemek amacıyla duyurular ve brifingler yayınlandığını söyledi. Ancak ABD medyasında, birkaç gün önce İsrail’in İran’daki nükleer tesislere saldıracağına ilişkin haberler yer almaya başladı. ABD Başkanı Donald Trump yönetimi, Irak ve Orta Doğu’daki bazı diplomatlarını tahliye etme kararı aldı.
11:16 – İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), İran’da onlarca radar ile karadan havaya füze rampalarını imha ettiğini ileri sürerek “İran’ın hava savunma sistemlerine kapsamlı bir saldırıyı tamamladığını” açıkladı. İran’ın onlarca radar ve karadan havaya füze rampalarını imha ettiğini ileri süren İsrail ordusu, bu hamlenin “İsrail’in İran’ın hava sahasındaki eylem özgürlüğünü artıracağını” savundu.
11:05 – İran, Şii inancının merkezlerinden Kum bölgesindeki Cemkeran Camii’ne kırmızı intikam bayrağını göndere çekti. Kırmızı bayrak, İran’da intikamı vurgulamak için kullanılıyor. Bayrak daha önce İsrail ve ABD’nin Orta Doğu’da Lübnan Hizbullah’ına ve Devrim Muhafızları’na yönelik saldırıları sonrası da göndere çekilmişti. İran, son beş yılda 4 kez Cemkeren Camii’nde kırmızı bayrağı dalgalandırarak intikam sözü vermişti.
10:48 – İsrail Savunma Bakanı Yisrael Katz, İsrail’in İran’a yönelik saldırısına ilişkin yeni bir açıklama yaptı. Katz, İsrail’i ortadan kaldırmak isteyen bütün düşmanların “yok edileceğini” belirtti. Katz, İran’ın İsrail’e karşı saldırgan eylemlerini sürdürdüğü sürece “giderek daha ağır bir bedel ödeyeceği” uyarısını yaparak, “Devrim Muhafızları’nın üst düzey komutanlarını, İran ordusunu ve nükleer bilim insanlarını hedef aldık Hepsi de İran’ın İsrail’i yok etme planında rol oynayan kişilerdi. Bu, güçlü ve net bir mesaj veriyor; İsrail’in yıkılması için çalışanlar ortadan kaldırılacak.”
10:47 – İsrail’in İran’a hava saldırısının ardından gözler Adana’daki İncirlik Üssü’ne çevrildi. Stratejik öneme sahip üs çevresinde olağanüstü bir hareketlilik görülmezken, bölgede sessizlik hakim. Yetkililer gelişmeleri yakından izliyor.
10:34 – AJet, İsrail’in İran’a yönelik saldırısının ardından İran, Irak ve Ürdün seferlerini 16 Haziran Pazartesi günü saat 06.00’ya kadar iptal etme kararı aldı. İsrail’in İran’a yönelik saldırılarının ardından İran’ın hava sahasını kapatması ve bölgedeki güvenlik endişesi, bazı ülkelerdeki hava ulaşımını olumsuz etkiliyor. AJet de uçuş güvenliği sorunları nedeniyle İran, Irak ve Ürdün seferlerini 16 Haziran Pazartesi günü saat 06.00’ya kadar iptal etti.
10:31 – NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, İran ve İsrail arasındaki gerilimin azaltılması gerektiğini dile getirdi. Orta Doğu’da tansiyonun yükselmesinin dünya için bir tehdit oluşturduğuna dikkat çeken Rutte, taraflara itidal çağrısı yaptı.
10:16 – Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in İran’a düzenlediği saldırıyı kınadı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, “İsrail’in İran’a düzenlediği hava saldırısını en güçlü şekilde kınıyoruz” denildi.
10:06 – İran Genelkurmay Başkanlığı, Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Muhammed Bakıri’nin de hayatını kaybettiği İsrail’in saldırılarına ilişkin açıklama yayımlayarak, “İsrail’in saldırılarıyla tüm kırmızı çizgileri aştığını ve saldırıya karşılık için hiçbir sınır tanımayacaklarını” duyurdu. Saldırılarda, Bakıri ile birlikte Devrim Muhafızları Ordusu Genel Komutanı Tümgeneral Hüseyin Selami, Tümgeneral Gulam Ali Reşid, bilim insanları, aralarında kadınlar ve çocukların da olduğu sivillerin hayatını kaybettiği belirtilen açıklamada, “Kudüs’ü işgal eden terör rejimi artık tüm kırmızı çizgileri aşmışken, bu suça verilecek cevabın sınırı kalmamıştır” ifadelerine yer verildi.
10:00 – İsrail hava yolu şirketi El Al, İran’ın saldırılara olası misillemesi nedeniyle Tel Aviv yakınlarındaki Ben Gurion Havalimanı’ndaki yolcu uçaklarını yurt dışına tahliye etmeye başladı. İsrail Havalimanları İdaresi Sözcüsü Lisa Drir, El Al’ın Ben Gurion Havalimanı’ndaki yolcu uçaklarını tahliye etmeye başladığını belirtti. Drir, El Al’ın yolcu uçaklarının yurt dışına tahliye edildiğini belirtirken hangi ülkeye götürüldüğüne ilişkin ise bilgi vermedi.
09:58 – İsrail, İran’da 4 ayrı noktaya düzenlediği saldırılarla sivil ve askeri tesisleri hedef aldı. İsrail’in saldırısı sonucu İranlı 6 nükleer bilim insanı hayatını kaybederken, Tel Aviv yönetimi saldırıların önümüzdeki günlerde devam edeceğini bildirdi. İsrail’in saldırılarında Tebriz, Kirmanşah, Tahran ve Natanz Nükleer Tesisi vuruldu.
09:48 – ABD’nin İsrail Büyükelçiliği, Tel Aviv yönetiminin İran’a yönelik saldırısı sonrası Tahran’ın misillemesi nedeniyle çalışanları ve ailelerine yönelik uyarı mesajı yayımladı. Büyükelçilik, İran’ın misillemesi nedeniyle İsrail’deki çalışanları ve ailelerini sığınaklarda kalmaları konusunda uyardı. Mesajda, İsrail’deki büyükelçilik çalışanları ve ailelerinden bir sonraki duyuruya kadar sığınaklarda kalmaları istendi. İsrail ordusu, İran’ın düzenlenen saldırıların ardından misilleme için İsrail’e karşı 100’den fazla insansız hava aracı (İHA) yönlendirdiğini açıklamıştı.
09:42 – İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf, İsrail’in saldırılarına ilişkin, “Yerleşim merkezlerine yapılan saldırı, suçlu Siyonist rejimin İran ulusunun her bir ferdinin en vahşi düşmanı olduğunu gösterdi. Siyonist rejimin peşini bırakmayacağız” açıklamasını yaptı. Saldırılarda yerleşim yerlerinin hedef alındığına işaret eden Kalibaf, “Suçlu Siyonist rejim, yerleşim merkezlerine saldırarak insanlığın en büyük düşmanı ve İran ulusunun her bir ferdinin en vahşi düşmanı olduğunu gösterdi. Bu intikam her ne şekilde olursa olsun alınacak. Siyonist rejimin peşini bırakmayacağız. Bu işi onlar başlattı ancak inşallah biz bitireceğiz” ifadelerini kullandı.
09:21 – İran, İsrail’in saldırılarının ardından ABD ile nükleer müzakereleri durdurduğunu açıkladı. İran devlet televizyonunun haberine göre, İran, 15 Haziran’da Umman’ın başkentinde yapılması planlanan ABD ile dolaylı nükleer görüşmelere katılmayacak. ABD’nin İran’ın uranyum zenginleştirme faaliyetlerini tamamen durdurması ısrarı nedeniyle bir süre gerçekleştirilemeyen görüşmelerin 15 Haziran’da Umman’da yeniden başlayacağı bildirilmişti.
09:15 – İran’ın yarı resmi haber ajansı Tesnim’e göre, İsrail’in sabaha karşı İran’ın farklı kentlerine düzenlediği saldırılarda Abdulhamid Menuçehr, Ahmed Rıza Zülfikari, Emir Hüseyin Fıkhi, Motlabizade, Muhammed Mehdi Tehrançi ve Feridun Abbasi adlı nükleer bilim insanları yaşamını yitirdi. Saldırıda hayatını kaybedenlerden Feridun Abbasi, İran’ın Atom Enerjisi Kurumu Başkanı olarak bir dönem görev yaptı. Abbasi, 2010’da İsrail’in suçlandığı suikast girişiminden yaralı kurtulmuştu. Yaşamını yitiren diğer bilim insanı Muhammed Mehdi Tehrançi ise İslami Azad Üniversitesi Rektörlüğü görevini yürütüyordu.
09:09 – İsrail’in İran’a yönelik şafak saldırısı piyasaları sarstı. 300’den fazla hedefin vurulduğu belirtilirken, altın ve petrol rekor seviyelere ulaştı. Gram altın 4.440 TL’yi aştı, Brent petrol 78,45 dolara yükseldi.
08:57 – İngiltere Başbakanı Keir Starmer, İsrail’in İran’a yönelik saldırısının ardından tüm taraflara geri adım atma ve gerilimi azaltma çağrısı yaptı.
08:48 – İran Dışişleri Bakanlığı, yazılı açıklama yayımlayarak, İsrail saldırılarının ABD’nin koordinasyonu ve izni olmadan gerçekleştirilemeyeceğini dolayısıyla saldırının tehlikeli etkileri ve sonuçlarından ABD’nin sorumlu olduğunu bildirdi. Açıklamada, İsrail’in İran’ın toprak bütünlüğünü ve ulusal egemenliğini ihlal ederek, Tahran’daki birkaç yerleşim alanı ve ülkenin birkaç şehri de dahil olmak üzere bazı bölgelere saldırdığı kaydedildi.
08:41 – Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığının yayımladığı bildiride, İsrail’in saldırısı için “alçakça” tanımlaması yapılarak, “Kardeş İran İslam Cumhuriyeti’ne yönelik, İran’ın egemenliğini ve güvenliğini zedeleyen ve uluslararası hukuk ve normların açık bir ihlalini teşkil eden İsrail saldırılarını güçlü bir şekilde kınadığımızı ifade ediyoruz” denildi.
08:37 – Ürdün, hava sahasını uçuşlara kapattığını bildirdi. Ülkedeki tüm uçuşların durdurulduğunu belirten Ürdünlü yetkililer, bölgedeki gerginliğin tırmanması nedeniyle ortaya çıkabilecek risklere karşı önlem olarak, gelen, giden ve transit tüm uçaklar için hava trafiğinin askıya alındığını kaydetti.
08:30 – Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (IAEA), İsrail’in hedef aldığı Natanz Nükleer Tesisi’nde radyasyon artışı tespit edilmediğini açıkladı. IAEA, İranlı yetkililerle temas halinde olduklarını ve ülkedeki nükleer enerji tesislerinin durumunu takip ettiklerini belirtti. IAEA’nin açıklamasında, İran’ın Buşer kentindeki nükleer enerji tesisinin saldırıda hedef alınmadığı kaydedildi.
08:28 – Mehr Haber Ajansı’na konuşan Kasrı Şirin Valisi Muhammed Şefii, saldırıda sivil alanların hedef alındığını belirterek, “Ticari geçişler açısından önemli bir güzergah olan Hüsrevi Sınır Kapısı hedef alındı. 1 kişi hayatını kaybetti, 31 kişi yaralandı” dedi.
08:21 – İsrail ordusu, İran’ın misilleme saldırısı başlattığını duyurdu. İsrail Savunma Kuvvetleri’nden (IDF) yapılan açıklamada, İran’ın son birkaç saat içinde İsrail’e 100’den fazla insansız hava aracı (İHA) yönlendirdiği bildirildi.
08:13 – AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İsrail’in İran’a düzenlediği saldırıya, “İsrail İran’a saldırarak tüm bölgeyi ateşe atan vahşi ve barbar saldırılarına bir yenisini ekledi. Bu hukuksuz saldırıyı en güçlü şekilde kınıyoruz. İsrail saldırısının hiçbir meşruiyeti ve gerekçesi olamaz. Bu barbarca bir saldırganlıktır. Cumhurbaşkanımızın Netanyahu hükümetinin soykırımcı eylemlerinin sonuçları konusundaki uyarılarına tüm dünya dikkat kesilmelidir. Gazze konusunda İsrail’in soykırımcı faaliyetlerine karşı uluslarası baskı artmışken, İsrail bir kere daha gözleri soykırımcı eylemlerinden uzaklaştırmak için yeni bir saldırı başlattı. ABD ile İran arasındaki müzakereler sürerken İsrail’in bu saldırıyı yapması, İsrail’in tüm diplomatik çabalara düşmanca davrandığını bir kere daha gösterdi. İsrail saldırganlığı tüm dünya için tehdittir. Buna karşı tüm dünya ortak somut tedbirler almalıdır” sözleriyle tepki gösterdi.
08:02 – İran Ulusal Rafineri ve Petrol Ürünleri Dağıtım Şirketi, İsrail’in saldırılarında ülkenin petrol tesislerinin zarar görmediğini duyurdu. Petrol tesislerinin faaliyetleri ve ülke genelindeki yakıt dağıtımının kesintisiz bir şekilde devam ettiği kaydedildi.
07:57 – İsrail’in, İran’ın Kirmanşah şehrini de hedef aldığı bildirildi. Saldırıda can ve mal kaybına ilişkin henüz resmi açıklama yapılmadı.
07:50 – İran’a yönelik saldırıların ardından halka seslenen İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, “Bedava savaş yoktur” ifadesini kullanarak İsraillilerin sığınaklarda alıştıklarından daha uzun süre kalmaları gerekebileceğini bildirdi. Netanyahu, X sosyal medya platformundan yaptığı açıklamada, İran’a karşı “başarılı bir açılış saldırısı” yaptıklarını iddia etti. Netanyahu, İsraillilerin sığınaklarda şimdiye kadar alıştıklarından daha uzun süre kalmaları ve gıda stoku yapmaları gerekebileceğini belirtti.
07:47 – İsrail’in İran’a yönelik saldırısında İran Genelkurmay Başkanı Muhammed Bakıri’nin hayatını kaybettiği bildirildi. İran devlet televizyonu İsrail’in Bakıri’ye yönelik saldırı düzenlediğini açıkladı.Saldırıda, İran Genelkurmay Başkanı Bakıri’nin hayatını kaybettiği kaydedildi.
07:36 – ABD Başkanı Donald Trump, Tahran yönetiminin misilleme yapması durumunda İsrail’i savunacaklarını bildirdi. Trump, İsrail’in bu gece saldıracağını önceden bildiklerini de sözlerine ekledi.
07:02 – ABD Dışişleri Bakanlığı, X sosyal medya platformundan konuya ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, “Orta Doğu’daki yüksek gerilim nedeniyle güvenlik ortamı karmaşık ve hızla değişebilir. İsrail ve çevresindeki bölgelerde bulunan ABD vatandaşlarını, dikkatli olmaya, gelişmeleri yakından takip etmeye teşvik ediyoruz.” ifadeleri kullanıldı. ABD medyasına konuşan kaynaklar, İsrail’in birkaç gün içerisinde İran’a askeri operasyon yapmayı planladığını iddia etmişti.
06:34 – İmam Humeyni Uluslararası Havalimanı yetkililerinden yapılan açıklamada, sivil uçuşların askıya alındığı bildirildi. İsrail’in İran’a saldırı düzenlemesinin ardından Irak da hava sahasını tüm uçuşlara kapattı. Irak resmi haber ajansı İNA’nın haberine göre, Irak Ulaştırma Bakanlığı, ülkedeki hava sahasını kapattı ve tüm havalimanlarındaki uçuşları askıya aldı.
06:02 – ABD Dışişleri Bakanı Rubio, İsrail’in İran’a yönelik düzenlediği saldırı sonrası yazılı açıklama yaptı. Rubio, İsrail’in, saldırı öncesi ABD’yi bilgilendirdiğini ve bu adımı “kendi meşru müdafaası” için attıklarını kendilerine bildirdiklerini aktardı. Başkan Donald Trump’ın talimatıyla ABD yönetiminin, bölgedeki güçlerini korumak için gerekli tüm adımları attığını ifade eden Rubio, bölgesel ortaklarıyla temas halinde olduklarını da kaydetti.
05:34 – Saldırıda 7 kişi hayatını kaybetti. İran devlet televizyonu, İsrail’in Tahran’a yönelik saldırılarına ilişkin bilgi verdi. Tahran’da sivil yerleşim bölgelerine düzenlenen saldırılarda ilk belirlemelere göre, 5 kişi yaşamını yitirdi, 20 kişi yaralandı.
05:02 – İsrail ve İran genelinde olağanüstü hal ilan edildi.
04:36 – Natanz Nükleer Tesisi vuruldu. İran Atom Ajansı Başkanı, ‘Natanz nükleer tesisi imha edildi’ açıklamasında bulundu. İsrail ordu radyosu, İran’ın çeşitli bölgelerinde çok sayıda askeri hedefin ilk saldırıda vurulduğunu belirterek, askeri hedeflerin, komutanların, karargahların ve nükleer tesislerin saldırıya uğradığını kaydetti.
04:35 – İsrail ordusundan yapılan açıklamada ise Genelkurmay Başkanı Zamir, İran’a saldırı için uzun süredir hazırlık yapıldığını belirtti. Başlattıkları saldırılarla “geri dönüşü olmayan bir noktada” olduklarını aktaran Zamir, İran’a saldırmak dışında seçenekleri olmadığını öne sürdü. İran’ın kendilerine karşı saldırıda bulunacağını dile getiren Zamir, “beklenen bedelin alışılmıştan daha farklı” olacağını kaydetti.
04:32 – İran Genelkurmay Sözcüsü, İsrail’in saldırılarıyla ilgili açıklamada bulundu. Sözcü, saldırılarla ilgili ABD’yi de suçlayarak, “Misilleme yapacağız, İsrail ve ABD ağır bedel ödeyecek” dedi.
04:06 – İran Lideri Ali Hamaney, “Sert karşılık vereceğiz” dedi.
03:46 – İsrail Başbakanı Netanyahu, “Bilim insanlarını hedef aldık” dedi.
03:34 – İsrail, İran’a hava saldırısı başlattı.
Fiyatlar yükseldi! Van’da imitasyon takılara ilgi arttı
1
Kaçırılan madencilerin cansız bedenine günler sonra ulaşıldı
2
Gazze’de ateşkes ihlalleri sürüyor! Can kaybı artıyor
3
İran intikam bayrağını çekti! İsrail yine vurdu
4
Nasrallah öldürüldü mü? Gözlerin çevrildiği Hizbullah’tan açıklama geldi
5
İsrail ordusu açıkladı: Hizbullah lideri Nasrallah’ı öldürdük
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.