Sabah Vakti a 02:00
Van KAPALI
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a
Güncellenme - 23 Mayıs 2025 Cuma 15:18
Yayınlanma - 23 Mayıs 2025 Cuma 15:18

Minguzzi ailesine tehdit davasında karar çıktı

Mattia Ahmet Minguzzi'nin ailesine tehdit mesajları atan 5 suça sürüklenen çocuk yargılandı. Mahkeme, “suçu ve suçluyu övme” suçundan hapis cezası verirken, bir sanığa da “silahla tehdit”ten 4 yıl 8 ay hapis cezası verdi.

Kadıköy’de bıçaklı saldırıda hayatını kaybeden Mattia Ahmet Minguzzi’nin ailesine tehdit içerikli mesajlar atan 5 suça sürüklenen çocuk hakkında karar verildi. Mahkeme, “suçu ve suçluyu övme” suçundan 1 yıl 8 ay hapis cezası verdi. Ayrıca bir çocuk, “silahla tehdit” suçundan 4 yıl 8 ay hapisle cezalandırıldı.

SUÇU VE SUÇLUYU ÖVME CEZASINA DÖNÜŞTÜ

Bakırköy 4. Çocuk Mahkemesi’nde görülen davada, 5 suça sürüklenen çocuk hakkında hazırlanan iddianamede, Minguzzi’nin ailesine yönelik sosyal medya üzerinden silahlı tehdit mesajları ve suçu övücü paylaşımlar yer aldı. Yaş küçüklüğü indirimi uygulanan çocuklara çeşitli hapis cezaları verildi.

M.G.’YE 4 YIL 8 AY HAPİS CEZASI

Mahkeme, M.G. hakkında “silahla tehdit” suçundan yaş indirimi uygulayarak 4 yıl 8 ay hapis cezası verirken, tutukluluğunun devamına hükmetti. Diğer 4 çocuk hakkında aynı suçtan beraat kararı verildi ve adli kontrol şartıyla tahliyelerine karar verildi.

TEHDİT MESAJLARI VE SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMLARI

İddianamede çocukların, Minguzzi ailesine “soğuk bir gece, alınacak tonla intikam” gibi ifadelerle tehdit içeren mesajlar gönderdikleri belirtildi. Ayrıca bıçaklı saldırının faillerine destek veren içerikler paylaştıkları tespit edildi. Yapılan teknik incelemelerle mesajların ve paylaşımların çocuklar tarafından yapıldığı belirlendi.

ahmet mattia minguzzi

OLAY ÜLKE GÜNDEMİNDE BÜYÜK YANKI UYANDIRDI

24 Ocak 2025’te Kadıköy’de işlenen cinayet kamuoyunda infial yaratmıştı. Hazırlanan iddianamede, çocukların cinayet failleriyle bağlantıları olduğu ve yaptıkları paylaşımlarla faile psikolojik destek sağladıkları da vurgulandı.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Zamanla yarış! Toprak altında kalan işçi böyle kurtarıldı

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.